- hirdetés -

A Jótékonysági Nőegylet Egyesület és Lövei Ferenc önkormányzati képviselő közös kezdeményezése elérte célját, a monoriak éltek a lehetőséggel.
Korábban Szentetornyán (a gyökeresiekkel együtt), Rákóczitelepen, Kiscsákón rendeztek hasonló kezdeményezést. A külterületek sorából Monor maradt ki, ahol szombaton a nőegylet és a körzet önkormányzati képviselője, Lövei Ferenc étellel és ruhákkal várta a helyieket.
A használt gyermek, női és férfi ruhákat, cipőket és egyéb kiegészítőket adományozók ajánlották fel. Sokan eljöttek és válogattak, a családok teljesen felújíthatták ruhatárukat. A bográcsokban közben malacpörkölt főtt tarhonyával, több mint 100 adagot osztottak ki az ételből (Monoron 130-an laknak). A helyszínt és előkészületeket a Pataki tanya biztosította, az ételosztást anyagilag a Diego is támogatta.
A nőegylet következő rendezvénye május 15-én egy szűrővizsgálat lesz. Az egészségnap keretében -melyet már többször megrendeztek – ez alkalommal a tanyán élő idős emberek vehetik igénybe a vizsgálatokat, akiket a tanyagondnokok segítségével szállítanak majd a rendezvény helyszínére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.