- hirdetés -

A Családsegítő Szolgálat látókörébe tartozó családok körében az egyik legnépszerűbb program az évente egyszer-kétszer megszervezett kirándulás. A szakemberek szerint a közös élmények a sok problémával küzdő embereknek remek terápiát jelentenek.
A szolgálat az Egy Más Jövőért Alapítvánnyal összefogva, és támogatók segítségével Békéscsabán ingyenes majálist rendezett a Gabonamúzeumba, elsősorban kisgyermekes családoknak.
– 35 fővel indult el az autóbusz, az utazási költségek egy részét a Flóra Virágüzlet tulajdonosa, Kótiné Nagy Éva üzletasszony vállalta – tudtuk meg Halustyik Évától, a családsegítő vezetőjétől. – Régóta nagyon jó a kapcsolatunk a békéscsabai Diáktanya vezetőjével, munkatársaival, ők tették számunkra lehetővé az ingyenes belépést és tárlatvezetést.
A ragyogó, kora nyári időjárás még élvezetesebbé tette a májusfaállítást, sárkányreptetést, madárodú készítést. A gyerekeknek nap közben lehetőségük nyílt kipróbálni a nagymamák, nagypapák játékait – métázást, gólyalábazást, focit, számháborúzást- valamint megismerhettek több népi mesterséget, foglalkozást is. A gazdag nap után megerősödött azon szándékunk, hogy legyen egy következő alkalom, és bízunk az összefogásban, amely most is segített. Köszönet érte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.