- hirdetés -

Sok egyéb mellett ezek a táncstílusok is helyet kaptak az NRG Tánciskola békéscsabai bemutatóján, a Csabai Divatnapokon.
Az orosházi NRG Tánciskola növendékei április 10-én Békéscsabán remekeltek. A Csabai Divatnapokon a szinte már profi csoportok mellett ez alkalommal a kezdők is helyet kaptak. Ismét nagy sikert aratott a Macskák produkció – akárcsak a szegedi fesztiválon – és emellett a tinédzserek által manapság igen kedvelt hip-hop táncstílusok is sok nézőre találtak.
De hogyan kerültek oda az orosháziak? Erről vall Vass Sándor, az NRG Tánciskola vezetője.
– Harmadik alkalommal kértek fel minket arra, hogy szerepeljünk a Csabai Divatnapokon. A Csaba Centerben már többször felléptünk, és ez a program is ott kapott helyet. Korábban mindig csak egy produkcióval mentünk, egy húsz perces műsorral, most azonban ennek a duplájára volt lehetőségünk, hiszen a délelőtti és a délutáni divatshowban is szerepeltünk. Konkrét kéréseket kaptunk avval kapcsolatban, hogy milyen számokkal érkezzünk. A centerben több üzlet kimondottan tinédzserek, fiatalok számára készít ruhákat, és ezekhez valamilyen szinten illő táncokat, hip-hopot, street dance-et és show jellegű produkciókat adtak elő a gyerekek. A zene, a tánc és a ruhák stílusa így párhuzamot mutatott. Igyekeztünk nem csak a „tipikus” hip-hopot bemutatni, hanem az utcatánc világnak is több stílusát megcsinálni, ezért a koreográfiákban megjelent a locking, a popping és az old-school hip-hop is. Ezere jellemző, hogy gyakran keverednek, így a csapatoknak többféle koreográfiát tanítottunk be. Körülbelül negyven növendék mutatta be a táncokat – mondta a táncos szakember.

A bemutatkozás ismét sikert aratott (klikk a képre) Fotók: Krucsai János
A bemutatkozás ismét sikert aratott (klikk a képre) Fotók: Krucsai János

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.