- hirdetés -

Odaszegeztük az ellenfelet a saját kapujához, de gólt nem tudtunk lőni.
Orosháza FC – Vasas II. 0 – 0
Orosháza, Mátrai Stadion. 250 néző.
Vezette: Orosz K. ( Hegyesi G., Csillik A. )

Orosháza: Molnár – Szűcs, Futaki, Balogh, Szabó N. – Mike, Retek, Kerepeczki – Baranyai, Buza (Szabó T. 78. p.), Lovas
Edző: Kvasznovszky József

Vasas: Tulipán – Czuczi, Kovács, Antonio, Hajdu – Kincses P., Mamam ( Görgényi 46. p.), Kelemen ( Dékány 81. p), Tandari – Murányi, Piller (Szűcs P. 63. p.)
Edző: Gabala Ferenc

Egyperces gyászszünet előzte meg a mérkőzést. Lech Kaczynski lengyel államfőre és Cziráki Józsefre, az OMTK volt labdarúgójára emlékeztek a csapatok és a szurkolók.
Az Orosháza úgy kezdte a játékot, mint ahogy a listavezetőtől ez elvárható. A 3. percben Baranyai beadását Buza 3 lépésről vágta fölé. A 11. percben Retek 26 méteres lövését védte a vendégek kapusa, Tulipán. Az első fővárosi próbálkozásra 26 percet kellett várni, ekkor Tandari lőtt a 16-os sarkáról fölé. A 27. percben Kelemen lábáról felpörgő labdát védte saját kapusa, Tulipán. A 34. percben újabb formás orosházi támadás végén Mike keresztlabdáját Szűcs D. vágta kapásból mellé. A 38. percben kavarodás végén a kapufa mentette meg az angyalföldieket a góltól.

Jellemző kép a meccsről - védekezik a Vasas (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Jellemző kép a meccsről - védekezik a Vasas (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A második játékrészben folytatódott a kiszorítós játék. Az 51. percben Futaki lövését védte a kapus. A 62. percben Kerepeczki beívelt szabadrúgását Balogh M. fejelte a kapus kezébe. A 76. percben Kerepeczki jobb oldali beadását Szabó N. sután találta el, végül Baranyai lövése a kapufán csattant. Az utolsó gólszerzési lehetőség a 85. percben adódott csapatunk előtt. Kerepeczki szabadrúgását védte a hálóőr.
Az Orosháza FC a mérkőzés folyamán nagy nyomás alatt tartotta a több NB I-es játékossal felálló Vasast, de a betömörülő védelem ellen nem tudott mit kezdeni. Ennek ellenére több esetben csak a szerencse és a kapufa mentette meg a fővárosiakat a góltól. A döntetlennel csapatunk újabb nagy lehetőséget szalasztott el a bajnoki címért folytatott harcban.
Kvasznovszky József: – A csapat óriási akarással és jól játszott, de sajnos a helyzetek értékesítésével hadilábon álltunk.
Gabala Ferenc: – A jó erőkből álló és jól is játszó Orosháza ellen némi szerencsével sikerült pontot szerezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.