- hirdetés -

A húsvéti ünnepek alatt az Orosházi Rendőrkapitányság közigazgatási területén is fokozott közúti ellenőrzés volt.
Húsvétkor minden évben razziáznak a rend őrei. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, ebben az időszakban nagyobb a forgalom a közutakon, és jelentősen megnő az ittasan közlekedők száma. Az egyenruhások idén is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas járművezetők, kerékpárosok kiszűrésére, és ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát is.
Április 3-tól 5-ig tartott a razzia városunkban és környékén. Összesen 131 járművezetőt szondáztattak meg. 20 kerékpáros bizonyult ittasnak, 19 fővel szemben kilencvenezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, míg egy kerékpáros ellen szabálysértési feljelentéssel éltek. Ittas gépjárművezetőt nem találtak.
A háromnapos fokozott ellenőrzés során közlekedési szabálysértés elkövetése miatt további 25 közlekedőt kaptak el. 125 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 fő ellen szabálysértési feljelentést tettek a rend őrei.

Országosan az ünnepek alatt a rendőrök összesen több mint 18 ezer közlekedőt szondáztattak meg. 604-en voltak ittasak, 137 vezetői engedélyt vettek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.