- hirdetés -

Szegeden volt az új rendőrök eskütétele, Orosházára négyen kerülnek április elején.

Vasárnap délelőtt tette le esküjét az a 122 fiatal, akik határrendészeti és közrendvédelmi szakon végeztek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában. Az ünnepélyes eskütétel ezúttal is a szegedi belvárosban, a Széchenyi téren volt. A tanulók ekkor váltak a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatásos állományú tagjaivá.
Ünnepi program volt. A tanulók bevonulása után az eskü szövegét elsőként Antal Péter rendőr törzsőrmester mondta büszkén, társai pedig utána kórusban, szinte egy emberként. Az esküt követően beszédében Samu István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatója fogadta be hivatalosan az évfolyamot a rendőrség állományába.

Az újonnan felesküdött rendőrök (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor
Az újonnan felesküdött rendőrök (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor
Ott volt a szegedi rendezvényen, és beszédet mondott dr. Forgács Imre igazságügyi miniszter, dr. Botka László, Szeged polgármestere és dr. Bardócz Csaba, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója. Méltatták az iskola által elért eredményeket, illetve sok sikert kívántak a végzősöknek. A tanulók nevében Szabó Orsolya elmondta, hogyan élték meg ezt a két évet, valamint köszönetét fejezte ki az iskola vezetésének, tanáraiknak, a szülőknek, barátoknak. Az ünnepséget a végzős évfolyam díszmenete zárta.
122 fiatal végzett, 65-en a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálathoz, 57-en pedig a határrendészethez kerülnek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állománya 31 munkatárssal gyarapszik, Orosházára négy frissen végzett rendőr kerül. A helyi kapitányságtól megtudtuk, hogy április elsejétől járőrként dolgoznak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.