- hirdetés -

A látogatási tilalom is megszűnt az orosházi kórházban.

Péntektől országszerte bezártak az oltópontok, az egészségügyi miniszter azt mondta, átmenetileg. Azért döntöttek a bezárás mellett, mert csökkent az oltást kérők száma.
Az orosházi oltópont a kórházi szakrendelő földszintjén működött. Az első körben, a karácsonyi ünnepekig több mint 350-en kérték a H1N1 vírus elleni vakcinát, január 4-től február 4-ig azonban jelentősen megcsappant az érdeklődés, mintegy 25-en érkeztek. Háromezer forintért adták be az oltást.
Az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón úgy fogalmazott, amennyiben ismét megnő az érdeklődés, újranyitják az oltópontokat. A védőoltás egyébként továbbra is kérhető a háziorvosoknál és a patikákban.
A kórházi látogatási tilalmat már feloldották Orosházán – mondta el az OrosCafé.hu-nak az orosházi kórház ápolási igazgatója. Korábban 3 osztályon, az újszülött-, a gyermekosztályon és a szülészeten volt korlátozás.
A szaktárca adatai szerint Magyarországon 112 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával.

Az ÁNTSZ pénteki közleménye szerint 19 oltópont tovább működik február 5-től. Ezeken a helyeken változatlanul 3000 forintért kapják meg a H1N1 influenza elleni védőoltást azok, akik nem jogosultak a térítésmentes vakcinára.
A dél-alföldi régióban Békéscsabán és Szegeden, az ÁNTSZ regionális intézeteiben adják be az oltást. A lista és a pontos nyitva tartás a tisztiorvosi szolgálat honlapján érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.