- hirdetés -

Az orosházi banda a közönség mellett a zsűrit is leveszi a lábáról.
A fiatal zenekar már több tehetségkutatón is igen jó eredménnyel szerepelt. Még csak néhány éve játszanak együtt, de egy igen összehangolt, jókedvű, lendületes bandát ismerhetünk meg bennük. A Malomban adott koncertjükön, január 23-án mi is ott voltunk, ahol néhány dal rögzítése mellett egy interjút is készítettünk velük. Mindkettőt továbbítjuk felétek.
Tagok:
Bálint Krisztián – basszusgitár
Tóth Sándor – gitár
Csernus Erik – dobok
Hadobás Eszter – ének
Mikor kezdtetek el együtt zenélni?
T.S.: Négy éve csináljuk már ezt az egészet. Másik énekessel kezdtünk anno, de aztán annak a csajszinak ki kellett lépnie, és Eszter jött a helyére. Szerintem sokkal jobb ez a formáció, mint a kezdetekben.
Mennyi az átlag életkor?
T.S. 17? 18?
Cs.E. 17 és fél.

A zenekar
A zenekar: Bálint Krisztián, Hadobás Eszter, Tóth Sándor, Csernus Erik
Milyen dalokat hallhatunk tőletek?
Leginkább saját számokat játszunk, de feldolgozások is vannak a listánkban. Mikor a városi szilveszteren léptünk fel, akkor főként populárisabb, mindenki számára ismert számokat hallhattak tőlünk a nézők.
Hogyan születnek meg a dalok?
B.K. Tóth Sándor hozza a saját számokhoz az alapötleteket, és ő is írja a dalszövegeket. Aztán mindenki hozzárakja a saját részét, Eszter az éneket, Erik a dobot, én pedig a basszust.
Milyen témák ragadnak meg?
T.S. Szövegileg nagyon változatosak a számok. Arról írok, ami éppen megfog, ami a világban, körülöttem történt, legyen ez a szerelemtől a barátságon keresztül bármi.
httpv://www.youtube.com/watch?v=nG8Wcog10z0
Milyen gyakran tudtok együtt gyakorolni?
Cs.E. Minden hétvégén tudunk próbálni. Bár Eszter szegedi, de ilyenkor átutazik Orosházára, és ekkor körülbelül négy óránk van a zenélésre.
Merrefelé léptetek már fel?
Cs.E. Békés megyében már egy jó pár városban koncerteztünk, Békéscsabán, és főként Orosházán, de voltunk azon kívül Csongrádon is.
H.E. Most épp Mezőkovácsházáról, egy tehetségkutatóról jövünk, ahol amatőr zenekarok léptek fel. (Mint később megtudtuk, a Fortuna nyereményként egy békéscsabai koncertet tudhat magáénak, ahol a Dirty Slippers előtt játszhat- szerk.) Békéscsabán is voltunk már tehetségkutatón, ott technikai különdíjat kaptunk.
Cs.E. Ezt a hangszerelés miatt ítélték nekünk. A zsűri elmondása szerint mi voltunk a legtechnikásabbak.  Csongrádon is voltunk az első Körös-toroki tehetségkutató fesztiválon, ahol második helyezést értünk el.
Rögzítésre kerültek már a dalaitok?
T.S. Az első lemezünk egy éve készült el, és most fejeztük be a második munkálatait. Reméljük, a barátok között ez szépen fog majd terjedni. Ezeken saját számokat játszunk. Az utóbbin azokat, amiket az elmúlt egy évben sikerült összehoznunk.
A továbbiakban is sok sikert kívánunk a zenekarnak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.