- hirdetés -

Egy koncert és egy üzenet a Folkográfia zenekartól:

Mi, a Folkográfia zenekar tagjai, hisszük, hogy mindig van olyan dal, amely az emberek szívéhez szól. Ezért választottuk vadonatúj számunkat december 12-én 18 órától kezdődő koncertünk címadó dalának.

Együttesünk nem kevesebbre törekszik, mint hogy dalaival népzenei örökségünket a tágabb körben ismertebb és kedveltebb folkrock műfajában vigye tovább.

Koncertre hívnak
Koncertre hív a Folkográfia – saját dalokkal és feldolgozásokkal készülnek

Folkrockot játszunk, vagyis hangzásában a népi hangszerekkel – hegedűvel és furulyával – kiegészülő, kellemes hangszínű gitár és dob a meghatározó. Dalainkban törekszünk az állandóságra, az értékek őrzésére, de ezzel egy időben az örök mozgás, útkeresés jellemez minket.

Ennek köszönhetően egyszerre modern, mégis hagyományápoló egy-egy dalunk. Az előttünk álló koncerten saját dalokat, feldolgozásokat, és népzenei átiratokat hallhatnak tőlünk, és vendégeinktől.

Üzenet a ma emberének

Rohanó, zaklatott világunkban érdemes időnként lassítani, megállni, elgondolkodni magyarságunkról, történelmünkről, hagyományainkról. Éppen ezért december 12-én várjuk az érdeklődőket, barátokat, ismerősöket, hogy a zene, a dal megérintse szívünket, lelkünket.

A koncert vendégei: Seres Angelika ének, Csikós Gábor ének, Sárecz Viktor dob, Szokodi László brácsa, Arany István és Pataki Gabriella tánc.

Mindenkit szeretettel várunk szombaton este a Petőfi Művelődési Központ színháztermében!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.