- hirdetés -

Az ihletadó, ahogy ők megfogalmazták: a „diákszerelem”. Mi pedig videóra vettük, mindezt hogyan adják elő.

A zenekar olyan fiatal, hogy napra pontosan emlékeznek még a megalakulásukra. Ez év július 18-án született meg a Black Band, melynek tagjai a 15 éves Törköly Márton (ének-gitár), Béres Bence (gitár), a 14 éves Szabó Tamás (basszusgitár), és a 13 éves Fülöp Márk (dobok). Tehát nem csak a banda fiatal, hanem a tagjai is.

November 13-án a GyIÖK választások eredményhirdetése után mutatkoztak be a művelődési házban. A koncerten a beálláskor egy saját számmal indítottak, ami nagyon eredeti és kamaszosan romantikus volt, aztán elkezdték a koncertet egy Green Day majd két Tankcsapda számmal.

Saját szám versus sláger

A Balck Band inkább azok közé a zenekarok közé tartozik, akiknél a koncertet inkább az dobja fel, ha a saját dalokat játsszák. Azokhoz jobban kötődnek – jobban elengedték magukat, és ez jobban is állt nekik. Ezt bizonyítja az is, hogy a koncert végén a közönség az ő számaikat akarta hallani a ráadásban.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jIi25-4Zf1g&feature=player_embedded

A saját számok mellett persze a feldolgozások sem hiányoztak: Tankcsapda, Green Day, Emberek, Republic és Jack Black. Szóval nagy klasszikusokat játszottak, amikkel nagyon nem lehet mellényúlni, de azért érezhető volt a kontraszt a fiúk igazi személyisége és a „kötelező slágerek”  között. Hiszen az ő dalaik tinédzserromatikáról, diákszerelemről szólnak,  az énekes hangja is merő romantika, ami szinte elcsuklik az érzelmektől.

Hogyan kezdődött?

A zenekar tagjainak zenei előélete igen változatos. Marci például zenei suliba és  szolfézs órára jár, Tomi viszont magától tanult meg basszusgitározni. Ez a koncert volt életük második fellépése, előtte szintén egy GyIÖK által szervezett programon, az Extrém-sportnapon mutathatták meg tehetségüket.

A nevük keletkezése is aranyos történet, hiszen a „black” szó nem a fekete lelkületükre utal. Tomi ötlete volt ez a név, amit azért választott, mert egyszer körbenézett a próbateremben és rájött, hogy minden tag hangszere fekete. És hogy mik ezek a hangszerek? Challenge VP, Cort basszusgitár és Cort ritmusgitár és egy  Stagg szólógitár.

A hangulatról…

Én a koncerten totál megkamaszodtam. Olyan érzelem dús volt minden saját dal, és a szövegvilág is olyasmi, mint amiket jó pár éve a naplómba írogattam. A színpadi kiállás is jól sikerült, pedig nem volt könnyű helyzetük a fiúknak, hiszen nem egy sötét kocsmában kellett magukat elengedniük, hanem a művelődési ház kivilágított termében, ahol minden néző végigülte a koncertet . A tinilányoknak is nagyon tetszettek. A produkció után szaladtak az autogramért, amit persze nem papírra, hanem a kezükre kértek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.