- hirdetés -

Hatalmas csatában győzött az OFKSE a DKC Miskolc ellen, így az élre ugrott a bajnokságban.OFKSE – DKC Miskolc 31 – 27 (20 – 13)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Herceg, Wiedmann.

Orosháza: HERJECZKI, – KOVÁCS A. 5, KARDOS 4. DUNKL 3, AMBRUS 1, KÓSA 4, BALDA 5. csere Kovács R. (kapus) Berta 2, RAFFAI 1, Bajusz, Gazsó, KOTORMÁN 6, Országh
Edző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 12 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3

Zsúfolásig telt nézőtér előtt fogadta a listavezetőt a második helyezett orosházi csapat. Nagy volt a várakozás és nagy volt az izgalom is a mérkőzés előtt.

Kotormán vezetésével a csapat a mennyekben jár (klikk a képre)
Kotormán vezetésével a csapat a mennyekben jár (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Az első gólt a diósgyőriek szerezték, de hamar érkezett rá az orosházi válasz. Három is (5. perc 3-1). A rendkívül motiváltan játszó hazai gárda nem hagyott kétséget afelől, hogy számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ezen az estén szikrázóan kemény volt a nyitott védekezés. Mindig időben ott volt, akinek ott kellett lennie, és ha nem, hát akkor helyén volt a kapuban az egész mérkőzésen nagyszerűen védő Herjeczki Balázs.

Támadásban az elején a belső négyes, – Ambrus Dodi, Kósa Balázs, Kovács Attila és Dunkl Laci vitte a prímet. Néhány „gólra-gól perc” után szépen elkezdett nőni a fór. A 20. percben 12-5-öt, a 25.-ben 17-9-et mutatott az eredményjelző. Ekkorra már a két villámléptű szélső, Balda Ákos és Kardos Robi is beszállt a gólgyártásba.

Orosházi szurkoló számára szívet melengető volt az a lelkesedés, az az akarat, az az összpontosítás, amivel a csapat (talán így kellene írnom: CSAPAT) ebben az időszakban küzdött. A jó játék jutalmául nyugodt, hét gólos előnnyel mehettek szünetre a fiúk.

A fordulást követően néhány percig úgy folytatódott a játék, ahogyan mi –orosházi drukkerek – szeretjük. Gólra gól a válasz, marad az előny. Ezután következett a hidegzuhany.

A DKC védekezésben nagyon bekeményített. Nem jöttek menetrendszerűen a hazai gólok, viszont nálunk sűrűn rezdült a háló (40. perc 23-19, 43. perc 23-22). A második félidő közepén jött a holtpont. Ekkor kb. öt percig 24-23 volt az eredmény. Hiba itt, hiba ott. Kapusbravúr itt, kapusbravúr ott. Idegőrlő pillanatok voltak, de szerencsére a mi fiaink tudtak elmozdulni hamarabb (50. perc 25-23).

Ambrus a meccs után is taktikát magyaráz Kovács Attillának (klikk a képre)
Ambrus a meccs után is taktikát magyaráz Kovács Attillának (klikk a képre)

Visszaállt a világ rendje és szépen megnőtt ismét az előny ötre. Ekkortájt a sokat szabálytalankodó vendég védők durvaságait az egyébként korrekten bíráskodó játékvezetők rendre kiállítással büntették, ami megkönnyítette a hazaiak dolgát, már ami a különbség megőrzését illeti. A végére is maradt az előnyből négy, és a hálás publikum jogosan ünnepelhette felállva kedvenceit.

Az OFKSE ezzel a győzelemmel a tabella első helyére ugrott. A másik megyei rangadó győztese a Békési KC csapata foglalta el a második pozíciót, míg a ma vesztes DKC visszacsúszott a harmadik helyre.

Füzesi Ferenc: – Szoros, izgalmas csatát vártunk és azt is kaptunk. A srácok attól az egy hullámvölgytől eltekintve nagyon odatették magukat és megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Gratulálok a csapatnak.

Kun Attila (DKC): – A hosszú utazás után kissé fásultan kezdtünk és adtunk az Orosházának egy félidőnyi előnyt. A második félidőben összekaptuk magunkat, de a végjáték megint nem a miénk volt

Az ifjúsági csapat is győzött egy nagyszerű mérkőzésen 34-25-re.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.