- hirdetés -

Közmeghallgatásos ülést tartott a Német Kisebbségi Önkormányzat. A november 9-i közmeghallgatás azonban érdeklődés hiányában elmaradt. Az ülésen viszont volt mit megbeszélni, hiszen az utóbbi időszak sem telt eseménytelenül. A  történtekről dr. Abonyi Lajos, a Német Kisebbségi Önkormányzat első elnöke számolt be.

Verseny, találkozó, delegáció

Az orosháziak kiemelkedően szerepeltek a Békés- Csongrád Megyei Iskolaegyesület által szervezett „Ki mondja szebben?” szépkiejtési versenyen, valamint sikeresen zajlott a laudenbachi „Kulturkreis Elek” delegációjának fogadása is.

Beszámoló hangzott el a Gyomaendrődön rendezett, Békés megyében élő magyarországi németek kulturális találkozójáról is. Majd a 2010. évi költségvetési koncepció tárgyalása következett és a jövő évi sváb batyus bállal kapcsolatos szerződéskötésekre is sor került.

Jótékonykodás

Az ülésen kiderült, javában zajlanak a dr. Almási Miksa festményeiből rendezendő kiállítás előkészítő munkálatai, a tárlatmegnyitóra november 23-án kerül sor a Városházi Galériában. Dr. Almási Miksa, eleki naiv festő, aki eredeti szakmáját tekintve kutatóorvos volt.

Az év vége felé közeledve a Német Kisebbségi Önkormányzat, mint minden évben adományokkal is igyekszik segíteni. Mintegy 1100 euró értékben osztanak szét édességet a Nagycsaládosok Egyesülete, a Családsegítő Központ és azok között a Táncsics diákok között, akik sikeresen szerepeltek a versenyeken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.