- hirdetés -

Rengeteg hibával játszottak a kézis lányok.

Ferbonex Gyula – OKSC 26 – 22 (14 – 12)

NB I/B-s bajnoki női kézilabda mérkőzés, Gyula, 200 néző
Vezette: Árokszállási, Janáki

Orosháza: Mészáros – Ancsin T.4, Csendes 1, FAZEKAS 2, RÓZSA 7, Domokos 2, Kovács. Csere: Gyarmati (kapus) NÉMETH, Szabó 2, Bodrogi M. 1, Ancsin K. 1, Kránitz Sz. 2, Krivik.

Az ellenfél legjobb dobói: Madar 7, Szabó R. 6

Kiállítások: 8. perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 5/4.

Az előző meccs jó játékára alapozva kimondva-kimondatlanul győzni mentek Gyulára a lányok. A vezetőség elvárása is egyértelműen a 2 pont begyűjtése volt. Az előjelek azonban nem voltak ennyire rózsásak, hiszen Such Tamara még a Hajdúnánás elleni csatában megsérült, így nem is léphetett most pályára. Ancsin Kati pedig egész héten beteg volt, és bár a játékot vállalta, látszott rajta az erőnlét hiánya.

A várakozásokkal ellentétben azonban a játék teljes ellentétje volt a múlt hétvéginek. Már az első félidőben előjöttek a hibák, de ebben a periódusban még tartotta magát a csapat, vezettünk is (10. perc 4-5). Mindkét gárda játéka erősen hullámzott, fej-fej mellett haladtak, és főleg a támadások akadoztak a rengeteg hiba miatt (18. perc 8-8). Az első félidő hajrája azonban a gyulaiaknak jött ki jobban, így előnnyel mentek a szünetre.

A második játékrész kimondottan rosszul kezdődött orosházi szemszögből, hiszen az egyik alapember, Csendes Edit megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot. Ezzel az addig akadozó támadójáték elemeire hullott. A védekezés – Németh Dóra és Fazekas Zsuzsa harcosságának köszönhetően – még csak-csak a helyén volt, de a támadójáték katasztrofális lett. Messze a gyulaiak védőfalától folyt a játék, így az ellenfélnek nem is kellett túlzottan megerőltetni magát hogy növelje előnyét (45. perc 21-17).

Kapkodás, fegyelmezetlenség, egyénieskedés jellemezte az orosháziak teljesítményét, pedig a lehetőség adta magát, hiszen a Gyula kispadja meglepően rövid volt: mindössze egy embert cseréltek védekezésből támadásra. Ennek ellenére ezt az előnyt sem tudta a csapat kihasználni.

Sokat mondó adat a második 30 perc alatt lőtt 10 orosházi gól, mely ezen a szinten nagyon kevés. Az utolsó 10 percben ráadásul be sem találtunk az ellenfél kapujába. Azonban az sem mondható, hogy a hazaiak igazán acélosak lettek volna, hiszen az utolsó góljukat ők is az 54. percben dobták. A meccs utolsó 6 perce pedig mindkét oldalon a „hibák bemutatásáról” szólt.

Összességében a jobban motivált csapat győzött, a mélyen tudása alatt játszó Orosházával szemben. Az alapemberek kiesését a fiatalok nem tudták pótolni, így nem is lehetett más a meccs végkimenetele, mint a vereség. Ha a lányok teljesíteni akarják a velük szemben felállított elvárásokat, miszerint a bajnokság első felében kell végezni az őszi idény végére, akkor sokat kell javulniuk. A csapat teljesítménye elképesztően hullámzó, és úgy tűnik, igazi tudását a játékosok többsége nem képes a meccsen eredményesen alkalmazni.

Az elnökség elvárása a következő 4 mérkőzésen 6 bajnoki pont begyűjtése. Az ellenfelek verhetőek, de ehhez a csapatnak össze kell magát kapni.

Marton Richárd: – Visszakerültünk a hullámvölgybe. A nagyon lelkesen játszó Gyula megérdemelten győzött.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.