- hirdetés -

Mindenben jobb volt az Orosháza, így 21 góllal győzött.

Csömör – OFKSE 20-41 (7-20)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Csömör, 67 néző.
Vezette: Hóna, Miskei

Orosháza: HERJECZKI – BALDA 8, Kósa 2, DUNKL 3, Ambrus 2, KOVÁCS A. 8, Kardos 6. Csere: Szikora, Kovács R. (kapus) Raffai, Bajusz 4, Gazsó, KOTORMÁN 7, Országh 1.

Az ellenfél legjobb dobói: Márkus 7, Gigler 6

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/0 ill. 6/5.

Valaha nagy rangadónak számított férfi kézilabdában a két csapat összecsapása, hiszen a másod- illetve az első osztályban is többször találkoztak és parázs meccseket vívtak egymás ellen.

Ennek megfelelően készült az OFKSE az idegenbeli meccsre, bár tudvalévő, hogy az ellenfél nem a legjobb napjait éli jelenleg. Egy maródi volt a csapatban, mégpedig Berta Gábor, akinek az edzésen fordult ki a bokája, és jelen állás szerint legalább 2 hétig nem játszik.

Kiválóan kezdtek a fiúk, a nyitott védekezés egyáltalán nem ízlett a csömörieknek, akik így nem is tudtak kibontakozni a kapunk előtt. Mi viszont elöl rendre betaláltunk, így a 15. percben már 3-8 volt az állás. A különbség folyamatosan nőtt, a támadások kiváló hatékonysággal futottak, így nagyra hízott az előny (25. perc 4-16).

A félidő egyetlen negatívuma Raffai András sérülése volt, akinek kifordult a bokája, így nem tudta folytatni a játékot. Az első orvosi szemle alapján azonban jövő hétre már harcra kész az irányító.

A szünet után továbbra is maradt a nyitott védelem, melynek ellenszerét egyszerűen nem találták a csömöriek, így növeltük az előnyt (37. perc 10-25). A meccs ezen szakaszában az erővel is spórolni kellett, így a csapat visszaállt a hatosfalas védekezésre. A nagy előny birtokában némileg csökkent hátul a koncentráció, így a hazaiak be-be találtak a kapunkba.

Megközelíteni azonban nem tudtak minket, hiszen a támadójátékunk továbbra is zseniális volt. Bejöttek a figurák és a helyzetek nagy többségét be is lőttük, sokszor parádés megoldásokat láthatott a csekély számú nézősereg.

Ezen a délutánon mentálisan, szellemileg és fizikálisan is magasan ellenfele fölé nőtt az orosházi csapat. A 21 gólos győzelem azonban némileg meglepő, nincs ekkora különbség a két csapat között.

Füzesi Ferenc: – Támadásban hoztuk az összes lehetőséget, ezzel nyertünk. Bízom a csapat további jó formájában, hisz jövő héten rangadó a Miskolc ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.