- hirdetés -

Hajdunánáson a csapatjáték meghozta gyümölcsét.

Hajdunánás—Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 27—32 (13—18)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Hajdúnánás, 200 néző.
Vezette.: Nagy, Végert

Orosháza: MÉSZÁROS – KOVÁCS 6, Domokos 1, RÓZSA 4, FAZEKAS 3, SUCH 8, Ancsin T. 4. Csere.: Gyarmati (kapus), CSENDES 5, Bodrogi 1, Németh, Kránitz O., Szabó, Krivik.
Edző: Marton Richárd.

Az ellenfél legjobb dobója: Csányi 11.

Kiállítások: 6  perc ill. 14 perc.  Hétméteresek: 2/1, ill. 8/7.

Az előjelek nem éppen az Orosházának kedveztek a bajnoki előtt, hiszen amióta az NBI/B-ben van a klub, az eddig egymás ellen lejátszott 5 meccsből mindössze 1 pontot sikerült begyűjteni.

Mindkét csapat zárt hatosfalas védekezéssel kezdett, amely többé-kevésbé hatékonynak bizonyult. Az első negyed órában felváltve estek a gólók (16. perc 8-8). Innen azonban taktikát váltottak a mieink, és nagyobb fokozatra kapcsoltak. A védekezés agresszívabb lett, és egymás után több labdát is szereztünk hátul. Ezekből pedig jöttek a kontrák, melyek rendre góllal végződtek.

De nem csak lerohanásból ment a gólszerzés, felállt fal ellen is hatékonyan operáltak lányaink. Kiváltképp Fazekas dicsérhető, akihez a beálló poszton ragadt a labda. Így a szünetre 5 gólos előnnyel mentek az orosháziak.

Az öltözőben Marton edző felhívta rá a figyelmet, hogy várhatóan Csendest kiveszik a játékból emberfogással. Ez így is történt, és a megbeszélt taktikának köszönhetően ezt a helyzetet azonnal meg is oldották a lányok. Azonban innen mintha elfelejtették volna, mi volt az a recept, amelytől eddig működött a gépezet.

A Hajdunánás megkezdte a felzárkózást. A második játékrész első hat támadásából úgy lőttek gólt, hogy még szabaddobást sem kaptak előtte, ami a védekezésünk gyengeségét mutatja ebben a periódusban. Mint kés a vajon, úgy mentek át rajtunk az ellenfél, miközben mi csak néha-néha találtunk be elöl. Mészáros kapus elfáradt, így míg ő pihent, Gyarmati tartotta a frontot, ám a védekezés lazulása miatt ő sem tudott csodát tenni. Ennek eredményeképpen a 43. percben egyenlítettek a hazaiak  (24-24).

Ez viszont felébresztette a mi lányainkat. Mészáros visszatért a kapuba, és azonnal fogott 3-4 lövést. Ez volt a kulcs, hiszen megtört a hazai csapat addigi lendülete. Ezt tökéletesen használtuk ki, és hatalmas hajrába kezdtünk. Ismét előjöttek az első félidőben bevált figurák, így fokozatosan újra nőtt az előny, melyet már nem is adtunk ki a kezünkből.

A második félidő első negyedórájába aludt bele kissé a csapat, ám a mérkőzés nagy részében kiválóan játszottak a lányok. Főleg az erős végjátéknak köszönhetően megérdemelten győztek.

Marton Richárd: — Előreléptünk, hiszen már 45 percet játszottunk jól. A fegyelmezett csapatjáték meghozta az idegenbeli sikert régi nagy vetélytársunk otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.