- hirdetés -

Magabiztosan, végig vezetve győzött a férfi kézilabdacsapat.

Hajdúböszörmény KSK – OFKSE 25 – 32 (10 – 17)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Hajdúböszörmény, 150 néző,
Vezette: Ágnecz, Sipos

Orosháza: KOVÁCS R. – KARDOS 4, Berta 3, RAFFAI, DUNKL 5, Kósa 4, Balda 2. Csere: Szikora (kapus) Kovács A. 1, Bajusz 1, Gazsó 1, Ambrus 2, KOTORMÁN 4, ORSZÁGH 5.
Edző: Füzesi Ferenc

Az ellenfél legjobb dobói: Szabó Cs. – Darvai 5-5

Kiállítások: 12 perc ill. 12 perc.  Hétméteresek: 2/2 ill 2/2.

Egy elhalasztott mérkőzést pótolt be az OFKSE ezen a hétvégén, hiszen az eredeti időpontban Nagyváradon játszott a csapat a Románia – Magyarország válogatott mérkőzés felvezetéseként.

A meccs gólváltással kezdődött, mindkét gárda szigorúan védekezett, így nem is esett sok gól (10. perc 3-4). Innentől kezdve viszont feljavult az orosházi támadójáték, és fokozatosan elhúztunk a hazaiaktól (20. perc 5-10). A védelemünk Raffai vezényletével megtartotta keménységét és határozottságát, így a böszörményiek nem tudtak kibontakozni, ezáltal gólokat dobni. Ennek az lett eredménye, hogy megnyugtató, hétgólos előnyünk volt a félidőben.

A második etap első része ismét kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a gólok. Ezt ismét a mieink törték meg: Kotormán rutinos megoldásai és zseniális passzai a beállós Dunklnak rendre góllal végződtek, és feljavult Országh Ádám is, aki szintén ebben a periódusban ontotta a gólokat. Ennek eredményeképpen a 48. percben tízgólosra hízott az orosházi előny (19-29).

A védekezés továbbra is határozott volt, teljes létszámban az 5-1-es zavaró formációval nem is nagyon tudtak mit kezdeni a vendéglátók, akiknek erejükből a végjátékra csak egy kis eredmény kozmetikázásra futotta.

Egy pillanatra sem volt kétséges melyik csapat győz, az Orosháza teljesen megérdemelten hozta el a nagyon fontos 2 pontot.

Füzesi Ferenc: – Koncentrált csapatmunkával minden játékos hozzátett a meccshez, magabiztosan nyertünk. Egy jól felkészített, stabil csapatot sikerült legyőznünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.