- hirdetés -

Október 17- én adott nagy sikerű zongoraestet ifj. Hering Zoltán a Művészetek Házában.

A koncert maradandó élményeket nyújtott a hallgatónak és az előadónak egyaránt.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

A múlt szombati koncert első önálló estem volt, melyből magam is sokat tanulhattam. Egyrészt megtapasztaltam, miben más egy bő órás koncert előadása, mint egy szóló darabbal való fellépés. Másrészt felmértem, milyen darabokat kedvel leginkább a közönség.

Koncert után gratuláció (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Remek koncert, megérdemelt gratuláció
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint tudjuk, az ember koncentráló képessége fokozatosan csökken, így nagyon fontos a darabokat nem csak ujjal előadni, de aggyal is állandóan „vezényelni”. A mostani összeállításomban pedig véleményem szerint mindenki talált számára kedves darabot.

Milyen érzésekkel játszott szűkebb hazájában?

Nagy örömömre szolgált, hogy szép számú közönség gyűlt össze részben zeneértő, részben pedig csupán zenekedvelő emberek révén. Meg kell azonban jegyeznem, hogy nem csak orosháziak voltak jelen, de Szegedről és Békésről is jöttek érdeklődők. Játék közben azokat az érzéseket próbáltam megosztani a közönséggel, amelyek számomra a darabbal, vagy épp egy-egy harmóniával kapcsolatban megfogalmazódtak.

Mikor hallgathatjuk meg ismét zongorajátékát?

Egyelőre nem terveztem újabb koncertet, de a hangversenyt követően, és azóta is sokan megkerestek, hogy mikor leszek legközelebb hallható. Ez persze változtatott korábbi nézetemen, s úgy gondolom, ha időm és lehetőségem nyílik a felkészülésre – a technikai fejlődést biztosító gyakorlatok mellett – akkor jövőre ismét találkozhatunk egy önálló esten.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.