- hirdetés -

Nem unatkoztak a csorvásiak múlt hétvégén. Úgy tűnik egyelőre nem is fognak, a városban fokozott a rendőri jelenlét.

Szombaton délben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai arra figyeltek fel, hogy egy őket meglátó személygépkocsi vezetője megpróbált nagyobb sebességgel elhajtani. Néhány utcával arrébb a rendőrök megállították a személygépkocsit, melynek utasai zavartan viselkedtek az intézkedés során. Ezért a rendőrök átvizsgálták a ruházatot, csomagot és a járművet is.

Csekély mennyiségű, kábítószer-gyanús növényi törmelékre bukkantak. Az autó vezetője és két utasa elismerte, hogy korábban fogyasztott kábítószert, ezt a velük szemben alkalmazott gyors teszt is alátámasztotta.

Vasárnap reggel 7 óra körül egy közúti ellenőrzés során a rend őrei egy személygépkocsit ellenőriztek, a vezető és három utasa idegesen viselkedett. Az autó utasterének átvizsgálása során itt is kabítószer-gyanús anyagok kerültek elő csekély mennyiségben. Az intézkedés alá volt személyek ebben az esetben is elismerték, hogy korábban kábítószert fogyasztottak, náluk is pozitív eredményt mutatott a gyors teszt.

A mérleg: hat csorvási, egy orosházi

A két intézkedés alkalmával 6 csorvási és 1 orosházi személlyel szemben indult eljárás visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Szabadlábon védekezhetnek. A két járművezető engedélyét a helyszínen bevonták, ellenük eljárás indult ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés bűncselekménye miatt.

A lefoglalt kábítószer-gyanús anyagokat és eszközöket igazságügyi vegyészszakértő vizsgálja, az eljárás a Békéscsabai Rendőrkapitányságon folytatódik – tudtuk meg a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Fokozott jelenlét

Hétvégén a Teréz-napi búcsú helyett az óvoda mellett döntött valaki. Az ismeretlen tettes az Szent István király utcai óvodába tört be, amit a dolgozók hétfőn reggel vettek észre. A helyszínelés során kiderült, hogy a tettes hétezer forint készpénzt vitt magával. A rongálással ennek többszörösét, mintegy húszezer forintos kárt okozott. A rendőri intézkedés végét a gyerekek és gondozóik az iskola tornatermében és a színházteremben várták meg.

Az OrosCafé.hu úgy tudja, hogy a városban most is nagy erőkkel van jelen a rendőrség. A Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense erről a következőket nyilatkozta az esti órákban:
„A napokban és jelenleg is jelentősebb a rendőri jelenlét Csorvás területén. Okáról a rendőrség egyelőre nem nyilatkozik, a későbbiekben bővebben tájékoztatjuk a médiát.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.