- hirdetés -

Bár a meccs jelentős szakaszában vezettek a kézis lányok, a hullámvölgyet kihasználta a Fradi és meg is nyerte a találkozót.

Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – FTC II: 29 – 32 (18-16)

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza Eötvös Csarnok

Vezette: Szikszai Sándor, Szilágyi József.

Orosháza: Gyarmati N, MÉSZÁROS M (kapusok), Németh D, Kovács B 1, Kránitz Sz, Krivik A 3, Ancsin T 3, ANCSIN K 3, CSENDES E 9, Bodrogi M 1, Domokos K 1, SUCH T 7, Kránitz A 1, Kránitz O.
Edző: Marton Richárd.

Az FTC legjobb dobói: Szádvári Krisztina, ill. Kovács Gréta 6-6 góllal.

A vendég zöld-fehérek kezdtek jobban. Néhány villámgyors támadás, néhány hazai védekezési hiba, és már az ötödik percben 2-4-et mutatott az eredményjelző.

Az első percek kapkodása után magára talált a hazai gárda. Rendezték a védekezést és egy kicsivel higgadtabbak voltak a támadás befejezések.  Such Tamara vezetésével előbb kiegyenlítettek, majd a félidő közepén a vezetést is átvették (15. p 10-9).

Természetesen ebben az időszakban is becsúszott egy-egy hiba, de alapvetően jól játszott a csapat. Lőttünk gólt átlövésből, közbelövésből, indításból és  szépen végigjátszott figura végén. Az eredmény nem is maradt el. Előbb két, majd három, négy góllal is vezetett az orosházi alakulat.

A félidő második részében a Fradi legjobbja a nagyszerűen védő Andrási Brigitta volt, akinek szélről szinte nem lehetett gólt lőni (szünetben Kovács Brigi és Ancsin Timi is mindössze 1-1 szélső góllal büszkélkedhetett).

A félidő végén jött az első kisebb fordulópont. A 27. percben, négygólos hazai vezetésnél az amúgy is épp emberhátrányban védekező orosházi csapatból a bírók 20 másodperc alatt további két játékost állítottak ki. Hármas fór! A Fradi élt is az ajándékkal és a szünetre kettőre csökkentette hátrányát.

A hazaiak szélsőjátéka akadozott (klikk a képre galériához) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A hazaiak szélsőjátéka akadozott (klikk a képre galériához) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Szünet után még egy kicsit tartott az előny, de tíz perc elteltével már egál volt. Ekkor Such Tamara megkapta harmadik kétperces kiállítását és így piros lappal végleg el kellett hagynia a pályát. Hogy ettől-e, vagy mástól, de teljesen összezuhant a hazai csapat. Egyre több hiba csúszott a játékba. Dekoncentrált védekezés, elöl pedig sok pontatlanság és eladott labda lett jellemző. Mintha első félidei magabiztos csapatunk helyett egy másikat láttunk volna a pályán.

A második – számunkra negatív – fordulópont akkor jött el, mikor kettős emberelőnyből is 0-2-vel jöttünk ki.  Szélről továbbra sem tudtunk a remekül védő Andrási hálójába találni, ami azt eredményezte, hogy középen össze tudott tömörülni a Fradi védelme és így az orosházi középső négyesnek még nehezebb dolga lett.

A nagyjából 51-52. percig tartó mélyrepülés során a rutinos  Csendes Edit szinte egyedül vitte a hátán a csapatot. Sajna igazolódott a régi mondás, és az „egy fecske” ezen az estén sem tudott „nyarat csinálni”. A meccs végére még egyszer összeszedték magukat az orosházi lányok: voltak ütközések és a fővárosi támadók sem tudtak átrohanni rajtunk, de ez már csak arra volt elegendő, hogy az addigra 5-6 gólra nőtt hátrányt a végére háromra faragjuk.

Összességében megérdemelten vihették haza a győzelemért járó pontokat a budapesti zöld-fehérek, bár ezt a meccset nem ők nyerték meg, hanem mi vesztettük  el. Az orosházi csapat érezte Fazekas Zsuzsa és a hét folyamán lázzal, torokgyulladással küzdő Rózsa Vera hiányát, ennek ellenére egy nyerhető meccset adtunk oda a Fradinak.

Marton Richárd: – Úgy nehéz kézilabdázni, hogy a belső négy emberre figyel az egész védelem, szélről pedig gólképtelenek vagyunk. Védekezésben nem ütközünk. Akkor próbáljuk meg, mikor már elment a mérkőzés. Kettő-kettőben megvernek minket, ami számomra érthetetlen, hisz rutinos játékosok védekeznek. Ebből a meccsből is tanulnunk kell és koncentrálni a következő feladatra.

Golovin Vlagyimir: – Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Több labdát szereztünk és kevesebb hibát követtünk el, mint ellenfelünk. Gratulálok a lányaimnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.