- hirdetés -

Az orosházi gárda nagy hajrával mentette ikszre az eredményt.

CSM Oradea – Orosházi FKSE   31-31  (14-15)

Nemzetközi barátságos férfi kézilabda mérkőzés, Nagyvárad, Antonio Alexe Sportcsarnok, 350 néző

Vezette: Krisztian Pipa, Folitcz Csiprian

Orosházi FKSE: KOVÁCS R. – BAJUSZ 7, Berta 1, Kovács A. 3, Kósa 1, BALDA 8, Dunkl 3.  Csere: Szikora (kapus), Kotormán 1, Országh 1, Raffai 1, Kardos 3, Gazsó2 , Ambrus.
Edző: Füzesi Ferenc

Az ellenfél legjobb dobói: Chippia 9, Ferenc Raul 8

Kiállítások: 8 perc ill. 18 perc  Hétméteresek: 5/5 ill. 7/7

A Marian Cozma emlékére rendezett Románia – Magyarország barátságos válogatott férfi kézilabda mérkőzés felhozó meccsét játszotta az orosházi csapat nagyváradi ellenfelével.

A mérkőzés tulajdonképpen barátságos volt, ám annál jóval több volt benne, hiszen már mindkét oldalon zajlik a bajnokság, így a két edző fontos új elemeket is gyakoroltathatott.

Az orosházi csapat és szurkolói a nagyváradi csarnokban (Fotó: Losonczi Dávid)
Az orosházi csapat és szurkolói a nagyváradi csarnokban (Fotó: Losonczi Dávid)

A Nagyvárad a román másodosztály egyik éllovasa, a két csapat játékosállománya közel egyforma minőségű, habár a játékstílus nagyban eltér. Az egész összecsapásra a nagy tempó volt jellemző, a játék minőségére sem lehetett panasz.

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, frappáns egyéni megoldások jellemezték a támadójátékot. A szünet után azonban az orosháziak beleszaladtak egy kisebb hullámvölgybe, amit azonnal büntetett a hazai gárda, és elhúzott 5 góllal. Azonban összekapta magát az orosházi alakulat, és egy eszement hajrával döntetlenre hozta a meccset.

Az OFKSE vezetőedzője, Füzesi Ferenc így értékelt:

– Hasznos mérkőzésen igazságos eredmény született. A közdelem hőfoka megfelelő volt, az eredményhez jó védelem és kiváló kapusteljesítmény kellett. Abból a szempontból is hasznos volt ez az összecsapás, hogy Kotormán Attila az igazolási időszak végén érkezett hozzánk, így nem volt idő beépíteni őt a csapatba.  Mivel már folyik a bajnokság, így erre hét közben nagyon kevés idő jut, ráadásul ehhez sok meccs kell. A mostani nem élete meccse volt, de nem is volt a cél. A lényeg, hogy büntetlenül tudtunk közösen gyakorolni  mérkőzés szituációkat.

A válogatott összecsapáson egygólos román győzelem született. A légiósok nélkül felálló magyar csapat az utolsó másodpercben kapott góllal maradt alul 31-30-ra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.