- hirdetés -

Pályázati pénzből hamarosan felújítják a hajléktalanszállót. A beruházás összköltsége több mint 56 millió forint.

A Sza­bó De­zső ut­ca 1. szám alatt műkö­dő haj­lék­ta­lanszál­lás át­me­ne­ti el­lá­tást nyújt a vá­ros­ban és a kis­tér­ség­ben élő haj­lék­ta­lan em­be­rek szá­má­ra. Az 1995 óta mű­kö­dő in­téz­mény bár zsú­fol­tan, de el­lát­ta fel­ada­tát: kö­zel 700 rá­szo­ru­ló em­ber vet­te igény­be a szál­ló szol­gál­ta­tá­sa­it.

Korszerűbb, tágasabb

Egy nyer­tes pá­lyá­zat­nak kö­szön­he­tő­en sor ke­rül az épü­let át­ala­kí­tá­sá­ra, bőví­té­sé­re, kom­for­to­sí­tá­sá­ra. Töb­bek kö­zött új he­lyi­sé­gek ke­rül­nek ki­ala­kí­tás­ra, fel­újít­ják a vi­zes­blok­ko­kat, meg­va­ló­sul az aka­dály­men­te­sí­tés, az ab­lak­cse­rék­kel csök­ken a fűté­si költ­ség, és meg­újul az épü­let kül­ső hom­lok­za­ta. Az át­ala­kí­tás­sal meg­vál­to­zik az in­téz­mény tö­meg­szál­lás jel­le­ge, és ja­vul­nak a szál­lás­he­lyet igény­be ­ve­vők élet­kö­rül­mé­nyei.

Az épí­té­sze­ti, ki­vi­te­le­zé­si mun­kák a köz­be­szer­zé­si el­já­rást kö­ve­tően ős­­szel kez­dőd­nek.

Mindenképpen ideje felújítani az épületet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Mindenképpen ideje felújítani az épületet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Új Ma­gyar­or­szág Fej­lesz­té­si Terv ré­sze­ként a múlt év­ben pá­lyá­za­ti fel­hí­vást tet­tek köz­zé, a Tár­sa­dal­mi Inf­ra­st­ruk­­tú­ra Ope­ra­tív prog­ram ke­re­té­ben „Bent­la­ká­sos in­téz­mé­nyek kor­sze­rű­sí­té­sé­re”. Az Egye­sí­tett Szo­ci­á­lis In­téz­mény az ön­kor­mány­zat tá­mo­ga­tá­sá­val „Mi­énk itt a tér…” cím­mel nyúj­tot­ta be pá­lyá­za­tát a haj­lék­ta­lanszál­ló kor­sze­rű­sí­té­se ér­de­ké­ben. A pá­lyá­zat po­zi­tív el­bí­rá­lás­ban ré­sze­sült.

A pro­jekt az Eu­ró­pai Unió tá­mo­ga­tá­sá­val, va­la­mint az Eu­ró­pai Re­gi­o­ná­lis Fej­lesz­té­si Alap társ­fi­nan­szí­ro­zá­sá­val va­ló­sul meg, mely­nek össz­költ­sé­ge több mint 56 mil­lió fo­rint, eb­ből a tá­mo­ga­tás mér­té­ke 94 szá­za­lék, az ön­kor­mány­za­ti ön­erő 6 szá­za­lék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.