- hirdetés -

Fél egytől fél hétig tartott a bombariadó a főpostánál. A tűzszerészek hat óra előtt pár perccel szétlőtték a gyanús dobozt a posta udvarán.

18:39

Annyit megtudtunk, hogy egy mosóporos dobozt lőttek szét, melyben homok és egy régi Alcatel típusú telefon volt. A rendőrök most a maradék nyomot rögzítik, hamarosan pedig sajtóközleményt adnak ki.

18:13

Ebben a percben feloldották az útzárat. A postára és a szomszédos bankba most mennek vissza az alkalmazottak közel 6 órás utcai ácsorgás után.

17:45

Ebben a pillanatban hallatszott egy hatalmas durranás a posta udvaráról. Meg nem erősített információink szerint a tűzszerészek kivitték a gyanús csomagot az udvarra, és ott hatástalanították.

Teljes készültségben (klikk a képre galériához)
Teljes készültségben (klikk a képre galériához) Fotó: Melega Krisztián

17:37

A tűzoltók a posta udvarára húzták ki az egyik tömlőt,az udvari kapunál állnak a rendőrség és a tűzoltóság vezetői.

17:25

Megérkezett az orosházi tűzoltóság két autója is. Egyre feszültebb a hangulat a téren, az emberek találgatnak. Nem érkezett semmilyen információ arról, mit is rejthet a doboz.

17:13

Szirénázva érkezett a helyszínre a mentők esetkocsija, majd leparkolt a posta épületének közelében. Valószínűleg elővigyázatosságból rendelték ki őket, mert a mentősök állnak az autó mellett, nem kellett senkit ellátniuk. Időközben még kijjebb tolták a biztonsági zónát: egyik oldalt a Tas utcánál, másik oldalon a Bercsényi utcánál megállítják a gyalogosokat.

16:57

Ismét a helyszínre érkezett Czecher Péter orosházi rendőrkapitány, aki bement a postára. Bővebb információ továbbra sem szivárgott ki, ám a tűzszerészek még mindig vizsgálják a csomagot.

[singlepic id=401 w=320 h=240 float=left]

16:35

A tűzszerészek lassan egy órája bent vannak a posta épületében. Időközben a bombakereső kutyát is bevitték magukkal újabb felszerelésekkel együtt.

15.58

A tűzszerészek megkezdték a csomag röntgenezését. Az osztag vezetője a rendőröket arra kérte, biztosítsanak nagyobb védelmi zónát az épület körül.

15.42

Megérkeztek a tűzszerészek. Tudósítónk elmondása szerint a szakemberek ezekben a percekben készítik elő a szükséges felszerelést a gyanús csomag vizsgálatához. A tűzszerészek kutyát is hoztak magukkal, egyelőre nem tudni, hogy bevetik-e a négylábút.

15.34

Perceken belül megérkeznek a tűzszerészek.

httpv://www.youtube.com/watch?v=rwbPgof3IEM

14:35

A legújabb infó szerint csak 4 óra körül érkeznek a pesti tűzszerészek. A főposta ma már biztosan nem nyit ki. A felvett leveleket és utalványokat a mai napon – a bombariadó lejárta után – továbbítják. A vasútállomásnál lévő 2-es posta 17 óráig van nyitva, akinek fontos küldeménye van, ott feladhatja – mondta el az OrosCafé.hu-nak Csordás Gyula, orosházi 1-es posta vezetője.

A felvett leveleket még ma továbbítják (képre klikk = galéria)
A postán felvett leveleket még ma továbbítják (képre klikk = galéria)

14:28

A gyanús csomag egy doboz volt, rajta egy levéllel, amelyen a postások emlékezete szerint a kb. következő szöveg áll: „Ebben egy bomba van, adja át a csomagot a vezetőjének. Amint ez megtörténik, elindul a riasztás.” A dobozon kívülre fel van rögzítve egy járó kvarcóra. Az egyik postai alkalmazott szerint ez nem visszaszámlált, csak a normál időt mutatta/mutatja.

14:15

A budapesti tűzszerészek várhatóan 14:30 és 15 óra közt érkeznek meg. A környék és a járókelők nyugodtak.

13:45

Információink szerint a csomagot átvevő postás alkalmazott viszonylag pontos személyleírást tudott adni, melyet a kihallgatások után adnak majd közre.

13:08

Egyre több járókelő áll meg bámészkodni, néhányan közülük megpróbálnak bemenni a postára. A rendőrök udvariasan kérik meg őket, hogy a másik oldalon közlekedjenek.

13:03

Meg nem erősített információink szerint egy idős nő lépett az egyik ügyfélszolgálati pulthoz, majd minden szó nélkül beadott egy csomagot, melyre rá volt írva, hogy bomba. Ezután szó nélkül elment a helyszínről.

Rendőrök terelik a lezárt útszakasz forgalmát
Rendőrök terelik a lezárt útszakasz forgalmát (klikk a képre a galériához)Fotó: Kecskeméti Krisztina

12.50

Tudósítónk jelentette, hogy riasztották a fővárosi tűzszerészeket. Vélhetően két órán belül érnek Orosházára a szakemberek. Addig biztosan útzár alatt lesz a Rákóczi út, aki teheti, kerülje el. (imi nevű kommentelőnk beírása helytálló: a Rákóczi út valóban csak a posta előtt van lezárva)

12:33

Czecher Péter rendőrkapitány megerősítette azon értesülésünket, hogy bombariadó miatt vonultak ki az Eötvös téri postához. Tudósítónk jelenleg a helyszínen tartózkodik, részletekkel hamarosan jelentkezünk. Megérkeztek a hivatalos szervek, a  Rákóczi úton teljes az útzár, az intézményt kiürítették.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.