- hirdetés -

A barangolás során az alkotói kedvre is újra rátalált és már új albummal készül az énekes.

Dobrády Ákos az elmúlt fél évben három hónapot Amerikában, másfelet Angliában töltött. Elsősorban nyelvtudását kívánta csiszolni, másrészt a hétköznapi rutinból menekült el, ami bevallása szerint jót tett zeneszerzői kedvének is. Az élmények több dalt is ihlettek most készülő lemezére. A tőle megszokott populáris zenés anyagot ígér a rajongóknak, és az őt most felfedezőknek.

Mikorra várható az új album?

Az élő zenére esküszik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az élő zenére esküszik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

„Két hónap múlva jelenik meg a lemezem. Most folyik a Közelebb egymáshoz – Dobrády Ákos turné, amit december 28-án egy Budapest nagykoncerttel koronázunk meg.”

Élő zenekarral érkeztél Gyopárosra, hogy tartod egyensúlyban a kisebb-nagyobb felkéréseket, hogy az élő zenét népszerűsíthesd?

„A fél playback nálam kisebb zártkörű rendezvényekre igaz, ahol lehet, zenekarral lépek fel. A különbséget nem is itt hangsúlyoznám, az embereket nem kell meggyőzni az élő zene hatásáról, erejéről. Amikor a zenész szíve-lelke benne van abban a pillanatban, a hibákkal, improvizációkkal együtt, azt nem lehet felülmúlni egy CD-lejátszóval. A zenéről nehéz beszélni, magyarázni, hogy mit jelent a hangszer megszólalása.”

A zenész is sokat kap ilyenkor a közönségtől?

„Hogyne, főleg, egy olyan koncerten, ahová csak olyan emberek jönnek el, akik arra a zenekarra kíváncsiak, miattuk váltottak jegyet. Olyankor egy egészen különleges energia-közeg alakul ki, extra érzelmi töltéssel tér haza mindenki.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.