- hirdetés -

Esőcsatorna javítás ürügyén bementek a házba, majd lenyúlták az időseket és meg is lopták őket. Figyeljünk rájuk és magunkra is.

Az utóbbi időben Békés megye több településén is elfordult, hogy ismeretlenek esőcsatorna javítás ürügyén idős, egyedülálló emberekhez jutottak be. A csalók a munka elvégzése után a korábban kért munkadíj többszörösét követelték az idős emberektől, akik megilletődöttségükben átadták a készpénzük nagy részét. Eközben ráadásul az elkövetők – a sértettek figyelmetlenségét kihasználva – a lakásokból további készpénzt, arany ékszert, mobiltelefont, digitális fényképezőgépet és egyéb tárgyakat tulajdonítottak el.

Figyeljünk!

A rendőrség közleményben figyelmeztet, hogy bármilyen más ürüggyel (nyugdíjemelés, segélyosztás, pénzváltás, szomszédnak hozott készpénz) is jelentkezhetnek a csalók, ezért idegeneket senki ne engedjen be a lakásába. A rendőrség kér mindenkit, hogy figyeljen oda a lakókörnyezetében, szomszédjában élő idős, egyedül álló személyekre, és az ott megjelenő idegenekre. Bármilyen furcsa, szokatlan körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.