Szerző: Varga Diána


Energiatakarékossági világnap – óvjuk környezetünket

Energiajárőr-szolgálat rója a Rákóczitelepi iskola folyosóit: diákok figyelik a csöpögő csapokat, az égve hagyott lámpákat. Városunkban is sok a környezettudatos kezdeményezés, a március 6-i energiatakarékossági világnap kapcsán erről, és néhány praktikáról is írunk.

tovább

NNÖ: együttműködtek, most hosszabbítanak

Az Orosháza és Vidéke Ipartestülettel, illetve a Székács evangélikus iskolával is együttműködött eddig az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ). Megállapodtak: ez a továbbiakban is így lesz.
tovább

Kórház: péntektől feloldják a látogatási tilalmat

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma múlt héten, országszerte. Ezért március 6-tól az Orosházi Kórházban is feloldják a látogatási tilalmat. Írjuk a részleteket! tovább

Sikeres évet zárt a nyugdíjas egyesület

Az elmúlt 20 év legsikeresebb évét zárta az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. Ez és sok más évzáró-beszámoló és programismertető a közgyűlésükön hangzott el.

tovább

MSZP: tüntetnek a kórházért és a munkahelyekért

Demonstrációt szervez több civil szervezet és párt összefogásával az MSZP helyi szervezete az orosházi egészségügy és munkahelymegőrzések végett.
tovább

Kórházi bál az intenzív ellátás fejlesztéséért

Közel kétszázan vettek részt a kórház február 21-i bálján. A cél nemes volt, hiszen a befolyó összegből az intenzív osztály eszközparkját korszerűsítik.

tovább

Jogosítványszerzés: több kérdés, nagyobb tudás?

Megújult vizsgakérdésekre kell számítania azoknak, akik jogosítványszerzéshez KRESZ tudásukról készülnek számot adni. Idén januártól minden kategóriára érvényes a változás, de a vizsga feltételei és a gyakorlati oktatás marad a régi.

tovább

Gyilkos nápolyi? Csendesen öl a transz-zsírsav

Mától egyetlen, a hazai kiskereskedelmi forgalomban kapható, transz-zsírsavat (TFA) tartalmazó élelmiszer sem lehet a boltok polcain. Hogy miért veszélyes a TFA? És Orosházán találkoztunk-e vele? Írjuk a részleteket! tovább

Táncsicsos környezetvédelmisek a legjobbak közt

A Táncsics gimnázium diákjai területi versenyen tettek tanúbizonyságot tudásukról, sok helyezéssel tértek haza a február 14-i, szarvasi verseny után.  tovább

Evésre fel, jön a Torkos Csütörtök!

Ha szeretsz enni, február 19. a te napod lesz. Hogy miért? Ismét jön a Torkos Csütörtök, amikor fél áron próbálhatod ki a csatlakozott éttermek finomságait. Orosházán három vendéglátóhely is része az akciónak, írjuk a részleteket! tovább

24 ezer turista járt Orosházán 2014-ben

Nagyobb volt a turisztikai forgalom tavaly, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma 60 ezerre nőtt 2014-ben. A Városmarketing Iroda tavaly is azon volt, hogy tovább növelje Orosháza és Gyopárosfürdő népszerűségét.
tovább

KEF: a lehetőségekről

Az ifjúsági rehabilitációról és a tervezett programokról is szó esett az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum legutóbbi ülésén. tovább


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás