Szerző: Pernyés Edit

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve – Farkas Icu Kézműves Sajtműhelye

Icu története több szempontból is rendhagyó. Egyrészt talán ő az egyetlen roma származású sajtkészítő közel, s távol, másrészt alig egy-két év alatt építette fel – divatos szóval élve – azt a brandet, amely most már nagyon sokaknak garantálja a remek minőséget. Ismerve azt a szeretet, amellyel termékeit készíti, ez nem is csoda. tovább

Ingyen kell függetleníteni a mobilokat a szolgáltatóknak októbertől

A roamingdíjak eltörlése után újabb kedvező változás jön a távközlési piacon: október 24. után a mobilszolgáltatók kötelesek lesznek a határozott idejű szerződések lejárta után ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek kártyafüggését. Az új szabály a magán-, és a vállalati ügyfelek számára is érvényes – írja a Magyar Nemzet. tovább

Gyorshír: Szabó Ágnes Európa-bajnok

Szabó Ágnes révén folytatódott a sikerszéria a Toldisoknál a Fekvenyomó Eb-n Finnországban. tovább

Szél, borús idő – felfrissül a levegő

Túlnyomóan erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, a Duna vonalának közelében számíthatnak több órás napsütésre, nálunk 20 fok körüli csúcshőmérséklet várható. tovább

Alig marad fehér folt

Megközelítőleg 354 millió forint uniós forrásból és jelentős összegű saját erőből fejleszti az Orosházi Járás szélessávú internethálózatát a Gyopárosi Kábeltelevízó Kft.. A beruházás érinti Gyökerest, Újosztást, valamint a Tesco környéki területek tanyavilágát és a Gárdonyi lakótelepet is, amelyek eddig egyáltalán nem rendelkeztek vezetékes internet hozzáféréssel. tovább

Szakma Sztárról Abu Dhabiba Cseh Istvánnal

Októberben rendezik a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills versenyt, amelyen versenyzőcsere folytán a Szakma Sztár Fesztivál idei győztese, a frissen végzett Kovács Alexandra méreti meg magát fodrászként a magyar színekben. Egyik felkészítője az orosházi mesterfodrász, Cseh István, akivel nem először dolgoznak együtt. tovább

Folyamatos a viharkárok felszámolása az Orosházi Kórházban

Több tűzoltó egység, önkéntesek és a kórház munkatársai dolgoznak a kórház területén, hogy minél előbb eltüntessék a viharkárok nyomait. A helyreállítási munkák alatt a betegellátás a kórházban és a szakrendelőben is folyamatos. tovább

Gyorshír: jégesővel jött az átmeneti lehűlés

Megérkezett a várt hidegfront, ami – ha rövid időre is -, de enyhíti a hőséget. Az eső mellett azonban szelet és jeget is hozott magával. tovább

Székácsosok a FINA Világbajnokságon

Négy Székácsos diák is önkénteskedett az elmúlt hetekben nagy figyelmet kapott FINA Világbajnokságon.  A tizedikes Bacsur Zsófi Imola és a végzős Somogyi Bianka, Bacsur Fanni Ildikó és Szász Dániel Patrik. tovább

Több hús, kevesebb só: megváltoznak a felvágottak összetevői

Kedden lépett életbe a Magyar Élelmiszerkönyv újabb módosítása, amely a kenyerek után most a felvágottak összetételén változtat. A legfontosabb újítás a hústartalomra vonatkozik, a párizsinak és a virslinek például augusztus 1-jét követően minimum 51 százalékban húsból kell készülnie. tovább

Az anyatejet ünnepelték

Szülőket, babákat, érdeklődőket várt az Orosházi Kórház védőnői szolgálata augusztus 1-jén, az anyatejes táplálás világnapján a Petőfi Művelődési Központban tartott, előadásokkal egybekötött ünnepségre. Ez alkalomból idén 13 édesanya vehetett át elismerést azért, mert a WHO ajánlása szerint szoptatta gyermekét. tovább

TOP 5-ben Gyopárosfürdő, de kellenek még a szavazatok

Célegyenesbe ért az “Év Fürdője” szavazás, amelyen Orosháza-Gyopárosfürdő az “Év Feltörekvő Fürdője 2017” kategóriában indult és július 31-én igen előkelő helyen, a legjobb 5 között szerepelt. A cél azonban a dobogó! tovább

Betakarították a 2017-es év gyógynövényét Orosházán

Közepes hozam és magas minőség jellemzi az idei máktermést az Orosfarm Zrt. földjein. A cég idén mintegy 210 hektáron termesztett ipari mákot, amelynek betakarítását kedden kezdték és csütörtökön be is fejezték. tovább

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás