Szerző: Kremser Dániel


Kedvezőbb feltételek

Jól jár az a család, amelyik most vásárol használt ingatlant Orosházán, mivel a képviselő-testület egyszerűsítette a használt lakás vásárlás támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet.
tovább

Németországból érkeztek

Szociális munkásnak készülő német egyetemi hallgatók érkeztek Orosházára, hogy megismerkedjenek a helyi intézmények működésével. 
tovább

Újabb nyertes pályázatok Orosházán

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében közel 1,2 milliárd forint értékben három Orosházi projektről hozott támogató döntést az Irányító Hatóság – adta hírül a Békés Megyei Önkormányzat.
tovább

Megveszem és hazaviszem – bemutatkozik a Dr. Padló

Hatalmas választék, családias hangulat és ügyfélközpontú gondolkodás – címszavakban így lehetne összefoglalni az orosházi Dr. Padlót, ahol parkettáktól kezdve a padlószőnyegen át a legmodernebb LVT-lapokon keresztül még sok minden megtalálható. (x)
tovább

A szépség és ami mögötte van

Utolsó előadásához érkezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tavaszi programsorozata június 14-én, ahol a testtel kapcsolatos betegségekről tartott előadást Orlai Lilla, pszichológus.  tovább

Beszámolók a júniusi megyegyűlés napirendjén

A katasztrófavédelem múlt évi tevékenysége mellett a megyei kórházak helyzetéről és a lakosság egészségi állapotáról informálódtak a képviselők. tovább

Kicsi kocsik versenye

Modellautók száguldoztak a Rákóczitelepi sporttelepen: a Nitro On-road országos bajnokság második fordulóján apró, de annál fürgébb kocsikkal versenyeztek a modellezők. tovább

Egy év múlva beköltözhetnek az első lakók

Minden akadály elhárult az orosházi munkásszálló megépítése elől, miután Dávid Zoltán polgármester és Iványi István, az Iványi Építőmester Kft. ügyvezető-igazgatója június 11-én aláírták a kivitelezési szerződést.

tovább

Prioritás a gyermekétkeztetés Orosházán

Június közepén indul az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés, városunkban több mint 800 gyermek számára biztosított a napi egy tál meleg étel. Az érintett családokat értesítette az önkormányzat, mely komoly erőfeszítéseket tesz a segítségnyújtás érdekében, idén is a kötelező feladaton felül, kibővített körnek nyújtja az ingyenes lehetőséget. A térség országgyűlési képviselője kiemeli, a gyermekétkeztetés támogatása nagy jelentőséggel bír Dél-Békésben. tovább

Félkrajcár és Móra Ferenc: mesemondó verseny kicsiknek

Meséket szavaltak az óvodások és a kisiskolások a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban, május 9-én. A XIII. Gyopárka Tündér mesemondó versenyen a magyar népmeséké volt a főszerep. tovább

Közös célok mentén Dél-Békésben

A térségi úthálózatról, orvosi ügyeletről és pályázatokról tanácskozott a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása, valamint az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása Mezőkovácsházán, június 8-án. Az együttes ülésen a Mezőkovácsházi és az Orosházi járások polgármesterei, a társulások elnökei és Simonka György országgyűlési képviselő megegyeztek a közeljövő célkitűzéseiben.

tovább

Csökkent a munkanélküliség Orosházán

Az elmúlt nyolc esztendőben több ezren találtak állást városunkban: a gazdaságfejlesztő intézkedések – amely a foglalkoztatás és a hozzáadott érték növelését ösztönözte – már kézzel fogható eredményeket mutat. A foglalkoztatás növelésére tett erőfeszítéseinket már az Európai Unió is elismeri – hangsúlyozta Simonka György, a térség országgyűlési képviselője, míg Elekes Lajos alpolgármester a hatékony érdekképviselet fontosságára hívta fel a figyelmet.
tovább

Diákoktól volt hangos a művelődési ház

Megtartotta hagyományos év végi koncertjét a Vörösmarty Mihály Általános Iskola ének-zene tagozata, a Kicsinyek Kórusa és a Kodály Zoltán Gyermekkar. A Petőfi Művelődési Központ koncerttermében telt ház fogadta a vendégeket.

tovább

Vandálok rongálják a játszóteret

Számos észrevétel terjeng az interneten a Kossuth utcai játszótér állapotáról: csikkekről, szemétről és rongálásokról számolnak be a lakosok. Úgy tűnik, hiábavalónak bizonyul a kamerák kihelyezése, a biztonságtechnikai cég alkalmazása és a rendszeres takarítás, ha sokan képtelenek rendeltetésszerűen használni a játszóteret.
tovább


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás