Szerző: Kovács Anikó


Kóstoljon bele az ország tortájába Orosházán

Idén tizenegyedik alkalommal választotta meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Tortáját. Az eddigi évekhez hasonlóan az orosháziak helyben is megkóstolhatják a győztes tortát, aminek fantázianeve a Balatoni Habos Mogyoró.

tovább

Sokan tennének mestervizsgát

Egyre több szakember szeretne mestervizsgát tenni, köztük orosházi fiatalok is– tudtuk meg Baranyainé Imre Juliannától, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sajtóreferensétől. Ezért két új szakmából is indítanak képzést. tovább

Hajómodell Európa-bajnokságot rendeznek Gyopárosfürdőn

Gyopárosfürdőn rendezi idén az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub az IMBRA Európa-bajnokságot augusztus 23. és 27. között. Húsz ország 220 hajója csap össze.

tovább

Szupercella és légzuhatag pusztított

A vihar jött és pusztított vasárnap este Orosházán. Az okokról egy viharvadászt kérdeztünk meg. tovább

Pályaválasztási tábor Orosházán

Kéthetes Mi legyen a gyerekekből elnevezésű pályaválasztási tábor indult augusztus 8-án, Orosházán az SOS Gyermekfalvak szervezésében. Orosházi cégek és a helyi önkormányzat is segít nekik. tovább

A beiskolázás nem könnyű – főképp, ha nagy a család

Idén először gyűjt iskolaszereket a helyi nagycsaládos egyesület Orosházán. Minden olyan felajánlást várnak, amelyek hasznosak a gyerekek számára az iskolában.
tovább

Hűsítő párakapu a főtéren

Tombol a meleg az országban, ahogy Orosházán is. A főtéren párakaput állítottak fel.

tovább

Történelmet Kézbesítünk – Kiállítás egy kamionban

Kamionban jött a Magyar Posta története Orosházára szerdán. A Történelmet Kézbesítünk nevű rendhagyó postatörténeti kiállítás a posta mellett várta az érdeklődőket egész nap.

tovább

Kutyaterápia a testi-lelki egészség fenntartásáért

A Vadvirág Esély Klub 16 fiatalja már másodjára látogatott el a Szikhát Kutyamenhelyre. Mindenki jól érezte magát, ezért újabb kirándulásokat terveznek.

tovább

Nem maradnak egyedül az ételérzékenyek Orosházán

Egyre többen érzékenyek valamilyen élelmiszer-adalékra, összetevőre. Ők azok, akik kénytelenek feladni addigi életmódjukat, és teljesen máshogy étkezni, mint ahogy adott esetben évtizedekig tették. Körülnéztünk, hogy Orosházán könnyen kivitelezhető-e a váltás.

tovább

Az anyatej mindenkinek fontos

Az Egészségügyi világszervezet 1992 óta minden augusztus 1-jén tartja az anyatej világnapját. Az Orosházi Kórház védőnői szolgálata is évek óta rendez ünnepséget ezen a napon és ez idén sincs másképp.

tovább

Játszva tanulnak a napközisek

Újabb érdekes programokkal folytatódott kedden az a nyári tábor, amelyet a  Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete szervezett orosházi gyerekeknek. 

tovább

Pezseg az orosházi turizmus

Fellendítik városi a programok az orosházi vendéglátást. Erről számoltak be lapunknak a kisebb-nagyobb helyi apartmanok és szállodák. A szállásadók nagyobb része elégedett az idei nyárral. tovább

A pótfelvételizők is ingyen tanulhatnak

Tíz év után újra lesz nappali képzés a Kodolányi főiskolán. A képzési forma diákjai ösztöndíjjal tanulhatnak, akkor is, ha pótfelvételi rendszerben jelentkeztek. Ez egyedi az országban.

tovább

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás