Pünkösdi zarándoklat Kopáncspusztára

Térkép betöltése...

Időpont
2018. 05 21.
06:00 - 12:00

Helyszín
Katolikus templom

Kategória


A zarándoklat célja:

Pünkösd hétfőjén közös gyaloglással felkeresni az Alföld egyetlen épen maradt románkori templomát, ami a Kopáncspusztai templom búcsúnapja.

A teljes táv:

  • Indulás az orosházi Jézus Szíve Katolikus Templomtól. Az atya áldásával erőt merítve indulnak el a túrázók a főtér mentén az Ady Endre utca–Szabó Dezső utca útvonalon. A Makói utcánál érik el a piros jelzést, és azt követve, – pár irányváltás után – 10 kilométer megtételével elérik a Kardoskúti Pusztaközpont tanyavilágát. Szabó Gyula tanyája az első frissítőpont (11 kilométernél).
  • 8.30-kor az első résztávon indulókkal folytatódik a túra. A később érkezőket 8.45-kor kisbusszal elviszik Kopáncspusztára.
  • A műútról balra fordulva egyenes út visz Békéssámsonig. A Sarlós Boldogasszony megáldott templománál, újabb 8 kilométer megtétele után elérik a második frissítőpontot és tartanak egy rövid pihenőt (19 kilométernél). 
  • 10.45-kora második résztávos zarándokokkal kiegészülve a falu végén balra, majd jobbra fordulva gyalogolnak tovább. A később érkezőket 11 órakor kisbusszal elviszik Kopáncspusztára.
  • Egy tanyát elhagyva már feltűnik a cél. Egy kisebb fás rész mellett haladva elérik a piros romjelzést, ott jobbra fordulva – 28 km megtétele után – megérkeznek a célhoz. 

Tótkomlós az autóbuszállomásra és a vasútállomására transzfert biztosítanak.

Információ: Viczián Zoltán 06 (30) 535-8322.

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás