Galériák

OXXO Energy Orosházi NKC - Pénzügyőr SE

Egy hónap után ismét itthon játszott az orosházi női kézilabda-csapat. Az ONKC magabiztosan vezetett már a félidőben is, végül 12 gólos győzelmet aratott szombaton este a Pénzügyőr ellen.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018.április 15.

OMTK-ULE: közelebb a riválishoz

A rájátszás 2. fordulóját rendezték a megyei II. osztályban április 14-én. Az OMTK-ULE 1913 csapata kicsit döcögős játékkal, de hozta a mérkőzést és a Nagyszénás pontvesztésével közelebb került riválisához.

Táncos lábú diákok, vicces kisfilmek a Táncsics-gálán

Idén sem maradhatott el a Táncsics-gála, a Táncsics-napot megelőző legnagyobb esemény. A mostani már a 44-ik alkalom volt, hogy a tizenegyedikes tanulók bemutathatták kreativitásukat.

Fotók: Rosta Tibor 2018. április 13.

Ez nem a jövő, ez a jelen – Szakmai nap a Kodolányin

Robotok, okos eszközök, technikai fejlesztések és megannyi előadás várta az érdeklődőket a Kodolányi János Főiskola szakmai napján. A megjelentek olyan vezető informatikai cégekkel találkozhattak testközelből, mint az ACER, vagy a HP, az előadásokon pedig megismerkedhettek magával a jövővel.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. április 12.

Aranymasni az elfogadás jegyében

Immár 14. alkalommal rendezték meg Orosházán az Aranymasni találkozót. Közel 400 résztvevő és több mint 200 fellépő érkezett a kulturális rendezvényre.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. április 11.

Így választ Dél-Békés

Nagy a szavazókedv az országban. Gádoroson már a reggeli órákban is kígyózó sorok álltak a szavazókörlet előtt, de Orosházán is rengetegen adták le voksukat.

Fotók: Kecskeméti Krisztina és Rosta Tibor. 2018. április 8.

Zene, tánc, jókedv - Báloztak az Eötvösben

Szombat este 260 vendég töltött el egy kellemes estét az Eötvös katolikus iskola rendezvényén. Tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Eötvös bált. 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. április 7.

Rákóczi: nagy falatnak bizonyult a listavezető

A rájátszás első fordulójában a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata 80 percen keresztül derekasan helyt állt, az utolsó perceket viszont szívesen elfelejtenék Rákóczitelepen.

Fotók: Rosta Tibor 2018. április 7.

Kupaszerda: győzött az ULE, kiesett a Rákóczi

A Békés Megyei Kupa 2. fordulójában az ULE bravúros győzelemmel lépett tovább, a Rákóczi viszont Gádoroson búcsúzott a kupaküzdelmektől.

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. április 4.

OMKT-ULE: magabiztos győzelem

Az alapszakasz utolsó körét rendezték szombaton a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban.  Az OMTK-ULE hazai környezetben győzte le a Mezőkovácsháza gárdáját.

Húsvét: tavaszvárás, tojásfestés

A húsvét egyházi, ugyanakkor családi ünnep is. A keresztények Jézus Krisztus feltámadására emlékeznek, miközben az otthonokban készül a sonka, a piros tojás, és összegyűlik a rokonság. Rákóczitelepen tojásfestéssel hangolódtak a gyerekek.

Koncertek és táncverseny – tavaszt köszöntöttek Orosháza kis művészei

A március 27-ei tanári hangversennyel véget ért a XVIII. Tavaszi Művészeti Fesztivál. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett programsorozat idén is több ezer érdeklődőt vonzott.

Fotók: Pirer Kata 2018. március 27.

Calendula Szövetség: konferenciák a helyi igények felméréséért

Munkamegbeszélést tartott a Calendula Szövetség március 26-án Orosházán, a Petőfi Művelődési Központ koncerttermében, mintegy 200 érdeklődő részvételével. 

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. március 26.

OFKSE: érvényesült a papírforma a Tatabánya ellen

A bajnoki tabella harmadik helyezettjét, a Grundfos Tatabánya csapatát fogadták férfi kézilabdázóink szombaton este az Eötvös-csarnokban. Bár a hazai zöld-sárgák számára minden pont létfontosságú, nem ők voltak a találkozó esélyesei.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. március 24.

Rákóczi: szoros meccsen vesztettek

A 22. forduló mérkőzéseit játszották március 24-én a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi a Szarvasi FC ellen a lefújásig életben tartotta a reményt a pontszerzésre, ami azonban nem jött össze.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. március 24.

Nekünk Magyarország az első – Lakossági fórum Tótkomlóson

Lakossági fórumot tartott Simonka György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és dr. Bakondi György, miniszterelnöki főtanácsadó március 21-én. A rendezvényen a térség jövőjéről, a választások tétjéről és a bevándorlás veszélyeiről beszéltek az előadók. 

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018 március 21.

Fiatal vívóreménységek versenye az Eötvös-csarnokban

Szinte csordultig telt az Eötvös iskola sportcsarnoka a hétvégén, ugyanis kétszáznál is több fiatal vívó érkezett, hogy megmérettesse magát a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körversenyen.

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018.03.17.

OMTK-ULE: Ének az esőben

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában az OMTK-ULE számára ezúttal sem az ellenfél, sem az időjárási elemek nem jelentettek akadályt.

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018.03.17.

Összefogásra, egymás megbecsülésére tanít március 15.

Forradalmunk és szabadságharcunk fontos tanulságokkal szolgál a ma emberének is. Így fogalmazott Rózsa Judit ünnepi beszédében az orosházi Kossuth-szobornál megtartott városi megemlékezésen március 15-én.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. március 15.

Egy jó fotó felér ezer szóval - Sajtófotó kiállítás Orosházáról az Orosháziaknak

Három fotós, három különböző látásmód és mégis mind magával ragad. Kecskeméti Krisztina, Rajki Judit és Rosta Tibor sajtófotóiból nyílt tárlat március 14-én, a Petőfi Művelődési Központban.

Fotók: Pirer Kata. 2018. március 14.

ONKC: csapatként küzdve győztek a KSZSE ellen

Hazai pályán a tabellán utolsó előtti Kézilabda Szeged SE volt az ellenfél szerda este az NB I/B-s bajnokságban. Az orosházi női kézilabdázók fokozatosan őrölték fel a nagy ellenállást tanúsító Csongrád megyeieket.

Fotók: Rosta Tibor. 2018. március 14.

Rákóczi Vasas: egy félidőnyi esély

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a listavezető Méhkerék együttesét fogadta a gyopárosi műfüvön a Rákóczi Vasas. A rákóczitelepiek többgólos vereséget szenvedtek az elmúlt szezonban még a harmadik vonalban szereplő határmenti csapattól.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. március 12.

OFKSE-CYEB Budakalász

Az NB I-es kézilabda bajnokság szombati fordulójában az OFKSEa  CYEB Budakalász együttesét fogadta az Eötvös-csarnokban. A sereghajtó, kiesés ellen küzdő hazai csapatnak létfontosságú volt a két pont megszerzése.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. március 10.

Kossuth-nap a Mezgében

Március tizenötödike, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe közeledtével, a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolájában, közismertebb nevén a Mezgében hagyományosan megtartják a Kossuth-napot.

Fotók: Pirer Kata. 2018. március 10.

Sportnap az Eötvösben

Sportnapot tartottak az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában. A különböző sportágak képviselőinek bemutatóját nagy érdeklődéssel követték a jelenlévő szülők és gyerekek.

Fotók: Rosta Tibor 2018. március 7.

Hadd mondjam el milyen szép a világ - A legkisebbeket köszöntötték Orosházán

Kedd délelőtt megtelt a Petőfi Művelődési Központ koncertterme apró gyermekekkel és plüssfigurákkal, még a teremben lévő kivetítőn mesehősök váltották egymást. A babaköszöntő rendezvényen csaknem száz család foglalta el helyét és vette át az ajándékcsomagokat.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. március 06.

OFKSE: Végre győztes mérkőzés

A Liga Kupa negyeddöntőjében vívott visszavágón, a bajnoki tabellán hetedik helyen tanyázó Dabas együttesét fogadta az Orosházi FKSE csapata péntek este, az Eötvös csarnokban.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. március 2.

Tavaszi Színházi Esték – Az ajtó

A Tavaszi Színházi Esték első előadásán egy hely sem maradt szabadon, és egy szem se maradt szárazon, a Petőfi Művelődési házban. Szabó Magda: Az ajtó című nagy sikerű könyvéből készült adaptációt láthatta a közönség, február 27-én.

Fotók: Rosta Tibor. 2018. február 27.

Az orosháziak hungarikuma - XII. Hagyományok-Ízek Versenye

Minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a piactérre szombaton a tizenkettedik alkalommal megrendezett Orosházi Hagyományok-Ízek Versenye. Nem csak a kilátogatók, de a különböző megmérettetéseken versenybe szállók száma is rekordot döntött.

Fotók: Rosta Tibor 2018. február 24.

ONKC-Nyíradony

Fontos mérkőzéssel folytatódott az NB I/B-s bajnokság az orosházi női kézilabdázók számára február 24-én. Továbbra sem szerezték meg a tavaszi első győzelmüket, négygólos vereséget szenvedtek a Nyíradony ellen.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. február 24.

« 2 A 15 »

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás