Galériák

A táncé és a mozgásé volt a főszerep a Művelődési Központban

Csordultig telt érdeklődőkkel a Petőfi Művelődési Központ színházterme május 23-án. A Tánckoktél nevű rendezvényen az épület tánctermében gyakorló csoportok léptek fel és adtak betekintést a táncosok életébe.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 23.

Sokan indultak el a hosszú útra – Nagykopáncs templomáig zarándokoltak

Mozgalmas délelőttön vannak túl az I. Pünkösdi Zarándoklat résztvevői. Nagyszámú csoport indult el Orosházáról, a végállomást jelentő Nagykopáncs Árpád-kori templomáig 52-en sétáltak el.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 22.

Minden eddiginél nagyobb mezőny gyűlt össze a VII. Orosháza Cupon

Három napon át, hét korosztályban több mint 900 ifjú kézilabdázó küzdött a VII. Orosháza Cup trófeáiért. Az Orosházi Női Kézilabda Club által szervezett rendezvény történetének legnagyobb mezőnye gyűlt össze a hétvégén, ahol az helyi korosztályos csapatok is szépen szerepeltek.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018.május 19

Újra felbőgtek a motorok - Kilencedik Tótkomlós Racing

Több ezer néző, öblös motorhangok, hangos fékcsikorgások - Ez jellemezte a  IX. Tótkomlós Racing-et, amely a szórakoztatás mellett, karitatív célt is szolgált. 

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 20.

Eckü: A közönség patika volt – Hatalmas bulival startolt az Orosházi Nyár

Hősök, Majka és Curtis, több ezer ember, óriási buli, fergeteges hangulat. Röviden és tömören így lehet összefoglalni az Alföld talán legnagyobb nyári fesztiváljának első napját. Szerkesztőségünk betekintést nyert a kulisszák mögé, ahol Eckü és Majka elárulták, miért szeretnek Orosházán fellépni.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 19.

ONKC: győzelemmel búcsúztak az idénytől

A szezon utolsó találkozóján végig vezetve szerezte meg a két pontot a Balmazújváros ellen az OXXO Energy Orosházi NKC. A péntek esti sikerrel bebiztosították negyedik helyüket a bajnokságban.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. május 18.

Labdarúgás: búcsúzott a kupától az ULE

A 4. fordulót rendezték meg szerdán a Békés Megyei Kupában. Az OMTK-ULE csapatát három sikeres kör után a Vésztő búcsúztatta a gyopárosi műfüvön.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. május 16.

Vígjáték három felvonásban – Játék a kastélyban Orosházán

Újabb tartalmas és szórakoztató előadás részesei lehettek, akik május 14-én este a Petőfi Művelődési Központba látogattak. A Játék a kastélyban című darabbal többek közt Hirtling István és Pusztaszeri Kornél szórakoztatta a közönséget.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 14.

Labdarúgás: kikapott a Rákóczi

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság újabb fordulójában a Rákóczi Vasas hazai környezetben szenvedett vereséget vasárnap délután a Körösladányi MSK csapatától.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 13.

OMTK-ULE: tízet számoltak a Kovácsházára

Kiütéses győzelmet aratott az Orosháza a villanyfényes mérkőzésen a Mezőkovácsháza ellen.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 12.

Közel a vége: ma angolból érettségiznek

A közismereti tárgyak utolsó számonkérése zajlik csütörtökön. Aki nem a német nyelvet választotta, annak a mai nappal lezárul az írásbeli érettségik hete.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 10.

Matematikával folytatódott az érettségi

Folytatódtak a megmérettetések az idén végzős diákok számára. A hétfői magyarérettségi után ezúttal matematikából adhattak számot tudásukról.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 8.

Minden a gyerekekről szólt az I. Rebi Fitness Aerobik Kupán

Kilenc egyesület, mintegy 250 ifjú aerobik versenyzője 106 versenyszámban mérte össze tudását múlt szombaton az Eötvös-csarnokban. Először rendezett ekkora aerobik kupát a CSIKO-BOAT SE Orosházán, melyen szépen szerepeltek a hazai versenyzők.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 5.

József Attila és Szabó Lőrinc a magyarérettségin

Nagy megmérettetés kezdődött a középiskolás diákok számára. A mai nappal elrajtolt az írásbeli érettségik hete. Hétfőn a magyar nyelv és irodalommal kezdtek országszerte.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 7.

Labdarúgás: fölényes ULE-győzelem a rangadón

Szombat este, villanyfényes mérkőzésen játszották a megyei II. osztály Déli-csoportjának csúcsrangadóját, amelyen az Orosházi MTK-ULE 1913 csapata legyőzte a listavezető Nagyszénást.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 5.

A jövő kihívásaira készen – Több százan ballagtak a Kossuth szakképzőben

Elhangzott az utolsó becsengetés a Kossuth szakképző végzős diákjainak. Tizenhárom osztály 233 tanulója vett búcsút az iskolájától.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 5.

Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat... - 34 tanuló búcsúzott a Székácsban

A Székács gimnázium végzős tanulói is elbúcsúztak iskolájuktól szombat délelőtt.

Fotók: Rosta Tibor. 2018. május 5.

 

Egy korszak lezárul, de kezdődik valami új - Ballagás a Táncsics gimnáziumban

A Táncsics Mihály gimnázium 85-ik generációjának szólalt meg utoljára a csengő április 5-én. A gimnázium ballagó diákjait dallal és jókívánságokkal köszöntötték, de az iskolazászlóra is új szalag került.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 5.

Lovas majális "sztárvendégekkel"

A május elsejei, kora nyári jó idő, és az Orosházi Lovas Egyesület által beígért gazdag program nagyon sok nézőt vonzott kedden a Bogárzói pályára. Aki a hagyományos lovas majálist választotta családi programnak, nem is csalódott.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 1.

Szórakozás és hagyományőrzés - magyar majális Gellértegyházán

Néptáncos előadások, zene, íjászat és tombolahúzás várta többek között a VIII. Magyar Hagyományőrző Majális programjai iránt érdeklődőket, Gellértegyházán.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 1.

Tanulnunk kell a múlt hibájából – Fáklyás felvonulás és megemlékezés

Több mint ezren vonultak végig fáklyával a kezükben a belvárosban hétfő este. Az orosházi agrárszocialista megmozdulás 126. évfordulója tiszteletére a volt könyvtár előtt az MSZP által szervezett megemlékezést és koszorúzást tartottak.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018.április 30.

Két pontrúgás döntött Rákóczitelepen

A rájátszás 4. fordulójában sem sikerült a pontszerzés a telepiek számára. A Bcs. 1912 Előre SE tartalék csapata két szabadrúgásgóllal vitte el a három pontot.

 

Fotók: Pirer Kata. 2018. április 28.

Újabb ONKC-siker a bajnokságban

Megizzadt a győzelemért az orosházi női kézilabdacsapat, de újabb két pontot zsebelt be. A Hajdúnánás komoly kihívás elé állította Papp László tanítványait április 28-án, de végül három góllal jobbnak bizonyultak.

 

Fotók: Pirer Kata 2018. április 28.

OFKSE: Nem sikerült szépre a hazai búcsú

Az Orosházi FKSE együttese szombat este a B Braun Gyöngyös személyében egy újabb, kiesés rémétől fenyegetett csapatot fogadott az Eötvös-csarnokban. A hazai szurkolók a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén szép búcsút, győzelmet reméltek.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. április 28.

Alapítását ünnepli Orosháza

A munka, a kenyér tisztelete, és a tudás a mi örökségünk – mondta Dávid Zoltán polgármester a településalapítás 274. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen az evangélikus templomban. Az eseményen a hagyományoknak megfelelően kitüntetéseket is átadtak.

Kis dzsúdósok nagy versenye

Az Eötvös-csarnokban ötödik alkalommal rendezte meg az Oros-Honvéd kupa regionális utánpótlás versenyét az Orosházi Judo Sportegyesület. A vasárnapi versenyen majd kétszáz fiatal lépett tatamira.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. április 22.

Nem minden tuningautós őrült

Több mint nyolcvan autó, csikorgó kerekek, jó hangulat. Ez jellemezte az orosházi Tudáspark területén megrendezett autós találkozót, április 22-én.

Fotók: Rosta Tibor 2018. február 22.

OFKSE: Nem sikerült a Fradi ellen sem

A kiesés elől menekülő FTC KN KFT együttesét fogadta az NB I-es bajnokság huszonnegyedik fordulójában az Orosházi FKSE az Eötvös csarnokban.

Fotók: Rosta Tibor 2018. április 21.

Rákóczi: ez sok(k) volt

A rájátszás 3. fordulójában a Rákóczi Vasas hazai pályán szenvedett súlyos vereséget. A telepi egylet a félidőig egyenlíteni tudott, de a második játékrészben nem találta az ellenszerét a vendégek gólra törő játékának.

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. április 21.

Negyven éves a Czina iskola

Fennállásnak 40. évfordulóját ünnepelte az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor tagintézménye április 21-én, az intézmény aulájában. Az Szőlő városrész alapfokú iskolájában ünnepi megemlékezést tartottak, ahol a gyermekek zenés produkciókkal tisztelegtek a megjelent vendégek előtt.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. április 21.

« 2 A 16 »

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás