Galériák

Tűzharcba keveredtek a rendőrök a kéklámpás napon

Fegyverkereskedők lőttek a rendőrökre a főtéren, majd a tűzoltókat és mentőket riasztották egy elképzelt baleset helyszínére. Akcióból, látványból most sem volt hiány a június 9-i VI. Városi Kéklámpás Napon. Az áztató eső ellenére is sokan kíváncsiak voltak az egyenruhás szervezetek bemutatóira.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. június 9.

Családi napot tartottak a Vadvirág Esély Klubban

Színvonalas családi napra gyűltek össze június 7-én a Vadvirág Esély Klub dolgozói, ellátottjai, családtagjaik és a rendezvény iránt érdeklődők. Előadások és szórakoztató programok egyaránt várták őket.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. június 7.

Példaként a feltörekvő nemzedék előtt - A pedagógusokat köszöntötték

Orosháza pedagógusait köszöntötték és díjazták június 6-án, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében. Óvodában, általános iskolákban és középiskolákban tanító pedagógusok több évtizedes munkáját ismerték el, de a város önkormányzata is díjat kapott.

 

Fotók: Pirer Kata 2018. június 6.

Máig fájó seb – Magyarország széthullásáról emlékeztek

A Táncsics gimnázium előtti Történelmi Emlékparkban emlékezett meg Orosháza város az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulójáról. A Himnuszt követően Antal László önkormányzati képviselő mondott beszédet, majd az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei és pedagógusai adták elő ünnepi műsorukat.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. június 4.

Nagy bulival zárta a szezont az ONKC-család

A hosszú idény után a lazításé volt a főszerep az Orosházi Női Kézilabda Club családi napján. Közel háromszáz ifjú kézilabdázó, szülő, edző és vezető gyűlt össze Gellértegyházán, június 3-án.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. június 3.

Rákóczi: búcsúzni csak szépen szabad

Az utolsó fordulóra került sor a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi Vasas hazai környezetben megszerezte első pontját a felsőházi rájátszásban.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. június 2.

Hajolj bele a hajamba...

Az Orosházi Nyár 2018 szervezői ezen a hétvégén ismét egy nagyszerű estét szereztek a város lakóinak. A rendezvénytéri két koncertet nagyon sokan választották szombat esti programnak.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. június 2.

OMTK-ULE: kétszámjegyű győzelem

A hajrához érkezett a küzdelem a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az utolsó előtti fordulóban az OMTK-ULE 1913 a Kevermest fogadta hazai pályán és ismét gólfesztivált rendezett.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. június 2.

A legkisebbek nagy napja - Miért jó gyereknek lenni? (videó)

A gyermekeké volt a főszerep május 27-én, Orosházán. Az Árpád-kert zsúfolásig telt, és a tűzoltóság járműveire is rácsodálkozhattak a legkisebbek. Videós összefoglalónk is mutatja május utolsó vasárnapját, amikor minden programon a gyermekek kedvére tettek.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 27.

OMTK-ULE: gólfesztivál az Újkígyós ellen

A megyei II. osztály 30. fordulóját rendezték meg szombaton. Az Orosházi MTK-ULE 1913 csapata gólfesztivált rendezett és továbbra is egy pontra van a listavezető Nagyszénás mögött.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 26.

Tavaszváró Pünkösdölő-2

Ahogyan az elmúlt több mint egy évtizedben, idén is összegyűltek Orosháza és a környék gyermek néptáncosai, hogy bemutassák tudásukat, és tovább vigyék hagyományainkat. A fellépők létszáma megközelítette a kétszázat, az érdeklődőké az ezret.

Emlékezni a világháborúk hőseire

Az emlékezésé volt a főszerep május 25-én az Árpád-kertben, a Hősök szobránál. Katonák és civilek egyaránt megszenvedték a háború borzalmait.

 

Fotók: Pirer Kata 2018. május 25.

A táncé és a mozgásé volt a főszerep a Művelődési Központban

Csordultig telt érdeklődőkkel a Petőfi Művelődési Központ színházterme május 23-án. A Tánckoktél nevű rendezvényen az épület tánctermében gyakorló csoportok léptek fel és adtak betekintést a táncosok életébe.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 23.

Sokan indultak el a hosszú útra – Nagykopáncs templomáig zarándokoltak

Mozgalmas délelőttön vannak túl az I. Pünkösdi Zarándoklat résztvevői. Nagyszámú csoport indult el Orosházáról, a végállomást jelentő Nagykopáncs Árpád-kori templomáig 52-en sétáltak el.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 22.

Minden eddiginél nagyobb mezőny gyűlt össze a VII. Orosháza Cupon

Három napon át, hét korosztályban több mint 900 ifjú kézilabdázó küzdött a VII. Orosháza Cup trófeáiért. Az Orosházi Női Kézilabda Club által szervezett rendezvény történetének legnagyobb mezőnye gyűlt össze a hétvégén, ahol az helyi korosztályos csapatok is szépen szerepeltek.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018.május 19

Újra felbőgtek a motorok - Kilencedik Tótkomlós Racing

Több ezer néző, öblös motorhangok, hangos fékcsikorgások - Ez jellemezte a  IX. Tótkomlós Racing-et, amely a szórakoztatás mellett, karitatív célt is szolgált. 

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 20.

Eckü: A közönség patika volt – Hatalmas bulival startolt az Orosházi Nyár

Hősök, Majka és Curtis, több ezer ember, óriási buli, fergeteges hangulat. Röviden és tömören így lehet összefoglalni az Alföld talán legnagyobb nyári fesztiváljának első napját. Szerkesztőségünk betekintést nyert a kulisszák mögé, ahol Eckü és Majka elárulták, miért szeretnek Orosházán fellépni.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 19.

ONKC: győzelemmel búcsúztak az idénytől

A szezon utolsó találkozóján végig vezetve szerezte meg a két pontot a Balmazújváros ellen az OXXO Energy Orosházi NKC. A péntek esti sikerrel bebiztosították negyedik helyüket a bajnokságban.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. május 18.

Labdarúgás: búcsúzott a kupától az ULE

A 4. fordulót rendezték meg szerdán a Békés Megyei Kupában. Az OMTK-ULE csapatát három sikeres kör után a Vésztő búcsúztatta a gyopárosi műfüvön.

 

Fotók: Rosta Tibor. 2018. május 16.

Vígjáték három felvonásban – Játék a kastélyban Orosházán

Újabb tartalmas és szórakoztató előadás részesei lehettek, akik május 14-én este a Petőfi Művelődési Központba látogattak. A Játék a kastélyban című darabbal többek közt Hirtling István és Pusztaszeri Kornél szórakoztatta a közönséget.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 14.

Labdarúgás: kikapott a Rákóczi

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság újabb fordulójában a Rákóczi Vasas hazai környezetben szenvedett vereséget vasárnap délután a Körösladányi MSK csapatától.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina 2018. május 13.

OMTK-ULE: tízet számoltak a Kovácsházára

Kiütéses győzelmet aratott az Orosháza a villanyfényes mérkőzésen a Mezőkovácsháza ellen.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 12.

Közel a vége: ma angolból érettségiznek

A közismereti tárgyak utolsó számonkérése zajlik csütörtökön. Aki nem a német nyelvet választotta, annak a mai nappal lezárul az írásbeli érettségik hete.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 10.

Matematikával folytatódott az érettségi

Folytatódtak a megmérettetések az idén végzős diákok számára. A hétfői magyarérettségi után ezúttal matematikából adhattak számot tudásukról.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 8.

Minden a gyerekekről szólt az I. Rebi Fitness Aerobik Kupán

Kilenc egyesület, mintegy 250 ifjú aerobik versenyzője 106 versenyszámban mérte össze tudását múlt szombaton az Eötvös-csarnokban. Először rendezett ekkora aerobik kupát a CSIKO-BOAT SE Orosházán, melyen szépen szerepeltek a hazai versenyzők.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 5.

József Attila és Szabó Lőrinc a magyarérettségin

Nagy megmérettetés kezdődött a középiskolás diákok számára. A mai nappal elrajtolt az írásbeli érettségik hete. Hétfőn a magyar nyelv és irodalommal kezdtek országszerte.

 

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 7.

Labdarúgás: fölényes ULE-győzelem a rangadón

Szombat este, villanyfényes mérkőzésen játszották a megyei II. osztály Déli-csoportjának csúcsrangadóját, amelyen az Orosházi MTK-ULE 1913 csapata legyőzte a listavezető Nagyszénást.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 5.

A jövő kihívásaira készen – Több százan ballagtak a Kossuth szakképzőben

Elhangzott az utolsó becsengetés a Kossuth szakképző végzős diákjainak. Tizenhárom osztály 233 tanulója vett búcsút az iskolájától.

Fotók: Kecskeméti Krisztina. 2018. május 5.

Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat... - 34 tanuló búcsúzott a Székácsban

A Székács gimnázium végzős tanulói is elbúcsúztak iskolájuktól szombat délelőtt.

Fotók: Rosta Tibor. 2018. május 5.

 

Egy korszak lezárul, de kezdődik valami új - Ballagás a Táncsics gimnáziumban

A Táncsics Mihály gimnázium 85-ik generációjának szólalt meg utoljára a csengő április 5-én. A gimnázium ballagó diákjait dallal és jókívánságokkal köszöntötték, de az iskolazászlóra is új szalag került.

 

Fotók: Rosta Tibor 2018. május 5.

« 2 A 16 »
Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás