téma: sütemény

Nemzetiségek karácsonya

Karácsony közeledtével nagy a sürgés-forgás világszerte. Az emberek ajándékokat csomagolnak, fát díszítenek, és készülnek az ünnepi vacsorára. Sokaknak ismerős a forgatókönyv, de mégis minden nemzet saját szokásaival és ételeivel teszi egyedivé a karácsonyt. Orosházán a németek, a románok és a romák képviseltetik magukat. Utánanéztünk, hogy ők miként ünneplik a karácsonyt.

tovább

Sütemények karácsonyra

Bizonyára sokan vannak olvasóink között, akik szeretnek főzni, vagy legalábbis enni. Nekik kedvezünk az oroscafe.hu internetes oldalunkon megjelent „Főzzük körbe Orosházát!” című videós főzőműsorunk receptjeinek írott formában történő bemutatásával. tovább

Nem maradnak egyedül az ételérzékenyek Orosházán

Egyre többen érzékenyek valamilyen élelmiszer-adalékra, összetevőre. Ők azok, akik kénytelenek feladni addigi életmódjukat, és teljesen máshogy étkezni, mint ahogy adott esetben évtizedekig tették. Körülnéztünk, hogy Orosházán könnyen kivitelezhető-e a váltás.

tovább

Kókuszgolyótól az amerikai álomig

Első alkalommal rendezett gasztronómiai show-t a vakok és gyengénlátók orosházi körzeti csoportja. A Töhötöm utcai nyugdíjasházban több mint 10 féle sütemény közül választotta ki a zsűri a legjobbat. tovább

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: Aki a sütit szereti, az a tönkölysütit még jobban

Csupán kétéves múlttal rendelkezik, de máris nagyon sokan ismerik, és főleg kedvelik a gádorosi Jávorcsik János tönkölysütijeit. Egy baráti ötlettel kezdődött a történet, amelyből ilyen rövid idő alatt egy sikeres vállalkozás nőtte ki magát. tovább

Édes mézes

Karácsonyra finomabbnál finomabb süteményekkel készülnek az ügyes háziasszonyok. Az egyik klasszikus és örök kedvenc: a mézes sütemény. Ha receptre lenne szükséged, itt megtalálod a tavalyi Bejglis-Mézes Karácsony győztes mézes süteményének receptjét. Az idén sem késő még benevezni a süteménysütő versenyre.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás