2024. április 25., csütörtök ☼
névnap
hirdetés

Címke: helyi érték

Így készülnek a Pipitér Sajtműhely finomságai (videó)

Dr. Székely Nóra szakértő és szerető kezei közt kelnek életre a Pipitér Sajtműhely sajtjai. A videóból közelebbről megismerheti magát készítőt és az...

Hagyomány – egyediség – összetartozás – Rendezvénysorozat helyi értékeinkről

Orosházi értékHét - értékTér címmel rendezvénysorozat keretében mutatná be a város mindazon helyi értékeket, melyeket az Orosházi Települési Értéktár összegez. A jövő tavaszra tervezett program...

Ősi hagyományunk, helyi értékünk az orosházi búzacsíramálé

Egykor Orosházán a legtöbb háziasszony sütötte a csíramálét, a gyermekek kedves édessége volt. Az eredeti recept alapján készült étel hosszú évtizedek óta öregbíti városunk hírnevét.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve – Hagyományos értékek, modern szemlélet

Több mint két évtized után is a legfőbb cél: a keretek nyújtotta maximummal a vevők elégedettségéért tenni, inspirációt is nyújtva a változásra, a jobbra. Az orosházi vállalkozó reálisan látja a piacot, ahogyan azt is, a szakképzett munkaerő kérdése óriási probléma a térségben is.

Helyben vállalkozva minőséget teremtve – az elmélet és gyakorlat találkozása

Negyed évszázada áll az utazni vágyók szolgálatában dr. Körmendi János. A KIFT-92 Utazási Irodát azért alapította, hogy az elméletben megszerzett tudását a gyakorlatban is kamatoztathassa.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: Albert Tamás örökölt mestersége

Hosszú évek kitartó munkájával sajátította el Albert Tamás a kályhásmesterség fortélyait. Ezen alapokra támaszkodva képes meleget teremteni az emberek otthonába.(x)

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: A hibákon ne keseregjünk, lépjünk tovább!

50 éve a szakmában, 23 éve saját vállalkozást vezetve – röviden így jellemezhetnénk Ilovszky Béláné pályafutását. Egyszerű leírni, de teljesen más átélni. (x)

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: (Nem) mese egy mézes és mézeskalácsos párról

A város és környék lakói annyit látnak a hamarosan bemutatott életből, hogy termelői mézet vásárolhatnak Vas Sándornál, mézeskalácsot Vasné Orovicz Juditnál.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: Aki a sütit szereti, az a tönkölysütit még jobban

Kókuszos, karamellás és pilóta keksz, füstölt sajtos tallér és mascarponés kifli. Például ezeket is megkóstolhatjuk, ha felkeressük a tönkölysütist Gádoroson vagy valamelyik helyi, illetve környékbeli piacon.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: egy generáció óta fagyizhatunk a Pingvinben

Ha fagyi, akkor Pingvin. Évtizedeken keresztül így volt ez Orosházán. A helyszín és a minőség állandó, csak a fagyik száma gyarapodott az eltelt évek alatt.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: a célt kell látni nem az akadályokat

Csiszár Zoltánné Magdika, a Fürdő utcai vegyesbolt tulajdonosa azt csinálhatja, amit szeret. 49 éve járkál a pult mögött, 30 éve vállalkozó.

Minőséget, értéket helyből: egy család ereje a sütikben

Rétest a Rétesboltól. És mára nem csak rétest, hanem mindenféle házias süteményeket is előszeretettel vásárolnak onnan Orosháza és a környék édesszájú lakói.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: minőség, hagyomány és ismertség

Sokat dolgozott azért Rácz László hentes, hogy saját üzlete legyen. A precizitás, minőség és a hagyományok tisztelete rögtön tapinthatóvá válik, amint belépünk rákóczitelepi üzletébe.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: szakma és oktatás a gyalupad mellett

Harmadik generációs asztalosmester, aki bízik abban, hogy ő is megtalálta azt a területet, ahol maradandót alkothat. Fejes Péter nagyapja, majd édesapja után vette át a helyet a gyalupad mellett.

Helyben vállalkozva, minőséget teremtve: A virágok üzenetével

Azon vállalkozók között, akik évtizedes tapasztalatokkal bírnak, Frankné Andrea virágkötőre, az Andrea Virágbolt tulajdonosára esett a választás, lévén aktuális a „virágügy”. Közeleg a Valentin-nap, és a házasság hete is tart még.

Minőséget, értéket helyből: hagyomány és tudomány az üvegekben

Az út elején tart a vállalkozók sorában Fejesné Wábits Beáta. Egy szezonnal a háta mögött reméli: az Almárium Kincse neki és családjának is hosszú távon jelent örömöt és megélhetést.

Minőséget, értéket helyből: aki azt adja, amit kapni szeretne

Céltudatos, maximalista, ugyanakkor érzékeny és barátságos ember Berki Etelka. Sokan Etuként ismerik, és masszőzként, kozmetikusként. Tizenöt éve vállalkozó, most azonban olyan váltáson van túl, ami újnak számít.

Minőséget, értéket helyből: negyven év pillanatai fotókon

Gyerekkorában gyakran kattintgatott a család Pajtás, majd Smena fényképezőgépével, de ezek kezdetleges lépések voltak. A fotózással először a gimnáziumi évei alatt találkozott Fehér Béla fényképész.

Oros-Kosár – vasárnap újra a főtéren

Márciusban volt az első, augusztus 16-án lesz a következő – a visszajelzések alapján úgy tűnik, bevált az Oros-Kosár ötlete. Minden hónap harmadik vasárnapján kézműves- és kisiparos termékeket szerezhetnek be a vásárlók Orosháza főterén.

Minőséget, értéket helyből: csupa szeretettel

Mint egy mese, olyan a Szabó család vállalkozásának története. Van benne sorsszerűség, könnyek, gyötrelmek, szeretet és boldogság.

Minőséget, értéket helyből: szerencse és lélek

A Dél-Alföldön egyedüli vállalkozást indított el Kovács László és felesége. Esküvőkön, temetéseken röptetnek galambokat – méghozzá fehéreket.

Minőséget, értéket helyből: festői fényképek

A véletlennek köszönhette Feldmanné Varga Mária, hogy fényképész lett, hisz eredetileg kozmetikusnak készült. Több mint negyven éve készít fotókat Széchényi téri műtermében.

Ismét Oros-kosár

Gyümölcslé, fűszerek és szappan – néhány az Oros-Kosár kínálatából. Május 17-én, vasárnap harmadik alkalommal nyílik meg a kézművestermékek vására Orosháza főterén. A vásár mellett...

Vasárnap újra Oros-Kosár

Április 19-én ismét megtelik helyi és környékbeli kézművesekkel, kisiparosokkal Orosháza rendezvénytere.

Oros-Kosár – már készülnek a következőre

A szív és a lélek, az alkotás öröme, ez motiválja a kézműveseket – ez is kiderült a vasárnapi Oros-Kosáron. És az is, hogy a sült vaj tartós, a rózsalekvár pedig nyugtatja szívet. Közel 30 árus kínálta termékeit március 22-én Orosháza rendezvényterén. A következő április 19-én lesz.