téma: Fehér Kígyó Gyógyszertár

Ki van a Fehér Kígyó mögött? Bemutatjuk dr. Abonyi Etelkát

Szakmai tudás, segítőkészség, és az elmaradhatatlan mosoly. Mindhárom Herczegfalviné Abonyi Etelka sajátja. Legfontosabb számára, hogy a patikába betérők elégedetten távozzanak. tovább

Inkább utánam jöjjenek – Dr. Abonyi Etelka a Hét embere

Vérbeli újító, aki imádja választott hivatását. Családanya, aki mindent megtesz gyermekei boldogulásáért. Született szervező, aki folyton megold és intézkedik. Mindezt nevetve, jó kedvvel és látszólag kifogyhatatlan energiával. tovább

24 éves a Fehér Kígyó Gyógyszertár!

Ez alkalomból sokféle akcióval kedveskedik a gyógyszertár február 29-e és március 27-e között. (x) tovább

Hamarosan 24 éves a Fehér Kígyó Gyógyszertár!

Ez alkalomból a patika sokféle akcióval kedveskedik február 28- ig.(x) tovább

A hét embere dr. Herczegfalviné: az sem baj, ha ellenszélben

A hét embere dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka szakgyógyszerész, aki fő szervezője volt a Rozsnyai Mátyás Emlékversenynek.

tovább

Gyógyszerészek, akik tudományos munkába fogtak

Rangos szakmai versenyre és tartalmas kísérő programokra mintegy 200 gyógyszerész érkezett a hét végére városunkba. tovább

Tegyen egészségéért: egy jó cipővel!

Lúdtalp, bütyök, kalapácsujj – ezek talán önnek sem ismeretlen problémák. Sokan tudomást sem vesznek róla, egy jó lábbelivel azonban sokat tehetünk egészségünkért, a Fehér Kígyó segítségével is! (x)

tovább

Katonadolog: nyári sebkezelés a Fehér Kígyóból

Sebek, horzsolások, csípések a nyári szünetben gyakran dekorálják a gyerekek bőrét – mi legyen erre a házi patikában? Akciós áron most szerezd be a Fehér Kígyóban! tovább

Jubileumi patika nap a Fehér Kígyóban

Idén a mozgásszervi megbetegedések kerültek középpontba – előadásokat hallgathattak és ingyenes szűréseken vehettek részt az érdeklődők. tovább

Patika nap a Fehér Kígyóban

Tizedik jubileumát ünnepli az Országos Patika Nap, Békés megyét idén az orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertár képviseli. tovább

Jótékony, mégis veszélyes – erre figyelj napozáskor!

Ha nyár, akkor napozás. Ha napozás, akkor barnulás – vagy leégés. A napfürdőzés kockázatos lehet, íme a legfontosabb tudnivalók. (x).

Évről évre egyre többet hallani arról, mennyi kockázata van a napozásnak, és milyen veszélyesek az ultraviola sugárzás (UV) egyes fajtái, ezek ugyanis bőrrákot válthatnak ki. A napfény azonban alapvetően jótékonyan hat az emberi szervezetre, de nem mindegy, mikor és hogyan tartózkodunk a napon.

Az ultraviola sugárzás több alcsoportra sorolható, ezek eltérően hatnak a szervezetre. Fontos szerepet játszanak a D vitamin képzésében, ez nélkülözhetetlen a csontozat fejlődésében és épen tartásában.

Fogadjuk meg a tanácsokat, hogy mindig mosolyogjunk napozás után

Fogadjuk meg a tanácsokat, hogy mindig mosolyogjunk napozás után

Az UV-A sugarak felelősek a szép és hőn áhított barna színért, azonban ezekkel is vigyáznunk kell, hisz korai bőröregedést okozhat, és a szürke hályog kialakulásában is szerepet játszhat. Az UV-B már veszélyesebb, ez felelős a napégésért. Az így szerzett barnaság nem tartós, ráadásul a leégés fájdalmas bőrvörösséggel jár, súlyosabb esetben akár hólyagok is keletkeznek. Az UV-C miatt eddig nem kellett aggódnunk napozás közben, ugyanis ezeket a Föld ózonrétege elnyelte. Károsodása miatt azonban az átjutó káros sugarak veszélyeztethetik nem csak az emberi szervezet, de a természet egészségét is.

Jótékony hatások

A D-vitamin képzés és csonterősítés mellett a napsugárzás kimondottan jótékony hatású, hiszen az összes problémás bőrtípusra kedvezően hat.

A csontritkulás és csontképzés zavarai ellen vívott harcban is segíthet a napozás, hiszen ez az egyik legjobb megelőzés. UV-A nélkül a legjobb minőségű táplálék kiegészítő sem hat megfelelőképp.

Lelki feltöltődésünkben is nagy szerepet játszik, kimutatták, hogy azokban az országokban, ahol magas a napsütéses órák száma, a depresszió és az idegesség szinte ismeretlen fogalmak.

Nem minden jó, ami napfény

A bőrt érő napfény károsíthatja a hámsejteket és a mélyebb szöveteket: a ma olyan divatos barna bőr nem más, mint a fénykárosodás következménye. Nem véletlenül tanácsolják azt a szakemberek, hogy 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, ilyenkor a legintenzívebb ugyanis az UV-B sugárzás. Ebben az időszakban célszerű hűvös, árnyékos helyet keresnünk, vegyük figyelembe azt is, hogy a felhők nem jelentenek védelmet, és használjunk naptejet.

Már egyetlen komolyabb leégés végzetes folyamatokat indíthat el: akár bőrrák kialakulásához is vezethet. Ha időben észlelik, gyógyítható, ezért bármilyen elváltozást észlelünk szeplőkön, anyajegyeken, szemölcsön, azonnal forduljunk szakemberhez.

További tanácsért fordulj a Fehér Kígyó Gyógyszertár munkatársaihoz!

Nyitva tartás: hétköznap 7:3-tól 19 óráig, szombaton 7.30-tól 12.30-ig
Telefon: +36 68 510 310, 510 300
Mobil: +36 30 330 8222
Fax: +36 68 510-307
Honlapwww.feherkigyo.hu

(x)

Fehér Kígyó 21: csak így lehet!

Huszonegy év alatt számtalan fórumon és formában hallatta szavát az egészség védelmében dr. Herczegfalvi Lászlóné dr. Abonyi Etelka szakgyógyszerész. A Fehér Kígyó Gyógyszertár tulajdonosa két évtizede a gyógyítás szolgálatában tevékenykedik. (x) tovább

Fehér Kígyó: Tudás, helytállás húsz év után is

Húsz éve áll a betegek szolgálatában a Fehér Kígyó Gyógyszertár. tovább

A gyógyszertár nem egy bolt

A 9. Országos Patika Napon,  június 6-án a gyógyszertárak egyes kiemelt témákban bővebb szakmai tanácsadással és külön szolgáltatással várták a betérő betegeket, látogatókat. tovább
Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás