téma: drog

Minden ötödik iskolás drogozott már

Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma; minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják – írta a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország 2015 című kiadványában. tovább

A megértés a legnagyobb segítségnyújtás – rendhagyó szülői a BlaBlában

Napjainkban, a fiataloknál már nem csak a túlzott alkoholfogyasztás okozhat gondot egy-egy buli alkalmával, hanem drogokkal, tiltott szerekkel is találkozhatnak – már az egészen fiatal 15 éves korosztály is. Rendhagyó szülői értekezleten igyekezett a GYIÖK szakemberek segítségével a felmerült kérdésekre választ adni.

tovább

Rehabilitációs központ fiatalok számára

Az intézményt Szatymazon adták át, az ellátórendszeren keresztül orosháziak számára is elérhető lesz az ellátás januártól.

tovább

Drog és alkohol – megelőzéssel a terjedés ellen

Egyre fiatalabbak fogyasztanak alkoholt, és egyre többen használnak valamilyen illegális szert. Orosházán is jelen vannak a dizájner drogok, de az országoshoz képest igen csekély mértékben. Egyeztetett a szakma. tovább

Kiút – a függőség rabságából

Már 14 évnél fiatalabbak is kipróbálják a kábítószert. A függőségtől nehéz megszabadulni, de Orosházán is vannak segítők. Megmutatjuk, kikhez fordulhat, aki bajban van.

tovább

A zene repítsen, ne a drog!

Jimi Hendrix és Janis Joplin példáján keresztül beszélt Pleskonics András, vagyis Dr. Rock a drogról.  tovább

Orosházán a drogellenes maraton

A Drogmentes Magyarországért Maraton hétfőn érkezik Orosházára, és kedden indul tovább. tovább


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás