téma: AIDS

AIDS!

A nyolcvanas években vált ismerté a szerzett immunhiányos betegség elsőként a homoszexuális szubkultúrában és az intravénás droghasználók között, ám mára már az egyik legnagyobb globális probléma. Elsősorban szexuális érintkezés útján terjed a vírus, ezért is fontos a minél szélesebb körű egészségügyi felvilágosítás. A Táncsics iskola is kiemelt figyelmet fordít erre, ezért december 12-én 10 órától osztályonként  két diák meghallgatja Balázs Boglárka orvostanhallgató tájékoztató előadását, és továbbadják osztálytársaiknak az információkat. Békéscsabán a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv munkatársai tanácsadással, szűrővizsgálattal segítenek. A Kétegyházi u. 2. szám alatt hétfőnként 8-12 óráig, keddenként 12-16 óráig lehet hozzájuk fordulni. December 1-je az AIDS világnapja. Magyarországon 2012. március végéig összesen 2165 HIV fertőzést regisztráltak.

AIDS – 33 millió fertőzött

33 millió HIV fertőzött ember él a világon, minden egyes napon újabb 6000 ember fertőződik meg, és a halálozási arány még mindig ijesztően magas. Magyarországon is évről-évre nő a különböző nemi úton terjedő megbetegedések száma. Szerencsére hazánk még mindig a gyengén fertőzött országok sorába tartozik, de az évek során szembesülnünk kellett azzal, hogy a fertőzés és a betegség nem ismer határokat. December elseje 1998 óta az AIDS elleni világnap, erről bővebben itt olvashatsz.

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás