- hirdetés -

Orosháza ifjúsági polgármestere és az UNICEF fiatal nagykövete, Kunos Roxána Lilla egy, az országházban rendezett országgyűlési szimulációban szólalt fel november 20-án. Szónoklatában tolmácsolta a fiatal nagykövetek üzenetét a gyermekeknek.

Az Unicef Magyarország november 20-án a Gyermekjogok világnapja alkalmából, rendezte meg Gyerekhang nevű programsorozatát, melynek keretében Fiatal Nagykövetként vett részt Pentz Fanni és Kunos Roxána Lilla.

A világnap előtt pár nappal, november 15-én egy Gyermekjogi konferencián külön szekció ülése volt az Unicef Magyarországnak. A konzultáción minden fiatal nagykövetnek lehetősége nyílt megosztani tapasztalataikat a településükön megrendezett gyermekjogokkal foglalkozó online és offline beszélgetésekkel kapcsolatban.

A főpolgármester-helyettes irodájában fogadta a fiatal nagyköveteket (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

– Ezen a műhelyen beszámoltam az Orosházán előkerült témákról, kérdésekről. Majd november 20-án először a Parlamentben egy országgyűlést szimuláló játékban különböző városok gyermekei próbálhatták ki milyen is a döntéshozás az országházban. Ezen az ülésen volt lehetőségem felszólalni, és elmondani a fiatal nagykövetek üzenetét a gyermekeknek – nyilatkozta az OrosCafénak Kunos Roxána Lilla.

A fiatal nagykövetek ellátogattak a főpolgármester helyetteshez is, ahol betekintést nyerhettek a főváros utóbbi pár évében történt fejlesztéseibe, valamint az irodában zajló mindennapos munkákba.

– A Gyermekjogok világnapján szervezett Gyerekhang program azért is nagyon fontos, mert a gyermekek átvehetik az irányítást, és kipróbálhatják milyen is a munka világa, mivel foglalkoznak egyes munkakörökben.  Számunkra nagyon fontos, hogy a gyermekjogok elég figyelmet kapjanak, mivel a fiatalság a kulcs a jövő felé. Ha időben elkezdünk együtt dolgozni kortársainkkal, elkerülhetjük azt hogy a mai fiatalok a későbbiekben elveszett felnőtté váljanak – emelte ki a fiatal nagykövet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.