- hirdetés -

Szakmáik új mesterei vehették át mesterleveleiket szombaton Békéscsabán, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. A frissen mestervizsgázottak mellett bronz-, ezüst és aranykoszorúval ismerték el azoknak a szakembereknek a munkáját, akik több évtizede dolgoznak, dolgoztak mesterként szakmájukban.

A rendezvényen több orosházi szakember is átvehette mesterlevelét. Pál-Bányai Brigitta Angéla aki saját kozmetikai szalonját működteti Orosházán elmondta: sokan megkeresték, hogy tanulni szeretnének nála, ennek feltétele a mesterlevél megszerzése, ezért vágott bele a képzésbe.

– Szeretnék részt venni a szakmai oktatásban, úgy gondolom tudok újat mutatni a kozmetikusnak készülő tanulóknak. Emellett fontosnak tartottam, hogy szakmailag is fejlődjek, előrelépjek – mondta. Az immár mesterkozmetikusnak a munkája a hobbija, számár a vendég elégedettsége a legfontosabb.

Pál-Bányai Brigitta Angéla (j) a mesterlevéllel (Fotó: Pirer Kata)

A kozmetikusok mellett autószerelők, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelők, kárpitosok, kőművesek, szakácsok és pincérek vették át mesterlevelüket.

Tóth István több vendéglátóhelyet is üzemeltet Orosházán, majd hetven alkalmazottal. Szakács, cukrász, felszolgáló és szállodai portás végzettséggel is rendelkezik. A szakács mesterlevél megszerzése után döntött úgy, hogy a pincér mestervizsgát is leteszi. A szakmai fejlődés mellett a mestervizsga megszerzése a tapasztalatok átadásához kellett, hiszen évek óta részt vesz a szakképzésben, több alkalmazottja is nála végezte gyakorlatát.

Tóth István (j) pincér szakmában szerzett mesterlevelet (Fotó: Pirer Kata)

Mint elmondta kihívást jelentett számár, hogy a szakács szakma után, pincérként is mesterlevelet szerezzen.

A rendezvényen kilencvenen vették át mesterlevelüket. Mellettük tizenöt olyan már mester munkáját ismerték el bronz-, ezüst- és aranykoszorúval, akik több évtizede szerezték mesterlevelüket és szakmájuk kiválóságainak számítanak.

A régi és új mesterek mellett a szakma ifjú mestereit valamint azokat a fiatal szakembereket is köszöntötték, akik az EuroSkills Budapest 2018 szakmák Európa-bajnokságán képviselték Békés megyét.

Dr. Orosz Tivadar a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kérdésünkre kiemelte: egyre többen jelentkeznek mesterképzésre, a cím megszerzése érték, példa lett.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara köszöni a támogatást a Mesterlevél 2018. című könyv létrejöttéhez a Békés Megyei Önkormányzatnak, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának, Csorvás, Mezőberény, Orosháza, Sarkad, Mezőhegyes, Újkígyós városok önkormányzatainak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.