- hirdetés -

Spanyol dallamoktól és táncos előadásoktól volt hangos augusztus 11-én, délután az Árpád-kert és környéke, ekkor rendezték ugyanis, immár harmadik alkalommal a Don Quijote napot.

Harmadik alkalommal rendezték meg augusztus 11-én, az Árpád-kertben a Don Quijote napot a Petőfi Művelődési Központ munkatársai. A különleges rendezvény apropója a 19. században Orosházán élő Győry Vilmos, evangélikus lelkész nevéhez fűződik. Ő volt az, aki Cervantes világhírű Don Quijote-ját magyarra fordította, 1876-ban.
– Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg ezt a különleges spanyol délutánt az elmúlt két évben és ez idén sincs másként. Célunk, hogy egyrészt méltó emléket állítsunk a világhírű mű fordítójának, másrészt, hogy jól szórakozzanak az ide látogatók – tudtuk meg Baranyai Ilonától, a Petőfi Művelődési Központ kulturális csoportvezetőjétől.

Idén Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette Csoportja kezdte meg az előadások sorát. Spanyol dallamokkal színezett fellépésüket taps és ováció fogadta. Őket a Léghajó Meseszínház követte, akik Fejszekása című előadásukkal a gyerekek figyelmét irányították magukra. A gyerekeket emellett kézműves játszóház várta, de arcfestésre és hennatetoválás készítésére is lehetőségük nyílt. Sancho Panza fogadója pedig könnyed spanyol ételekkel várta az érdeklődőket.

Sokakat érdekeltek a zenés és táncos produkciók (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Jól érzem itt magam, nagyon szórakoztatóak a műsorok, tökéletes kikapcsolódást nyújt így hétvégén. Egyébként is nagyon kedvelem a spanyol kultúrát, egy mozgalmas és bensőséges életformának tartom – nyilatkozta Mosolygó Miklós.

A táncot kedvelőknek a dallamos nevű El Cuadro Flamenco De La Rubia, zenészekből és táncosokból álló formációja nyújtott tartalmas és szórakoztató előadást. Először saját előadásukkal kápráztatták el a közönséget, majd táncházra invitálták az érdeklődőket.
– Szerencsére kedvelt műfajnak számít a flamenco, sok helyre eljutottunk már vele Magyarországon belül, de Olaszországban is megmutathattuk, mit képviselünk. A legnagyobb örömmel érkeztünk ide, Orosházára is. Az együttesen belül mindenkinek megvan a szerepe, jól kiegészítjük egymást – mesélte Bucsás Györgyi Anikó, az együttes vezetője, aki már 25 éve foglalkozik flamencoval.

A kellemes délutáni kikapcsolódás végül a Barrio Latino koncertjével zárult, este pedig Latin Discora invitálták vendégeiket az idei Don Quijote nap szervezői.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.