- hirdetés -

Aranyéremmel zárta a sportág Balatonbogláron rendezett országos bajnokságát az Orosházi FKSE-Linamar strandkézilabda csapata. Döntőbeli ellenfelüket egy 20-16 és egy 23-22-es győzelemmel múlták felül.

Balatonbogláron rendezték augusztus 3. és 5. között a strandkézilabdázók egyik legfontosabb éves eseményét, a Nemzeti Bajnokság országos döntőjét. A megmérettetésen az Orosházi FKSE-Linamar férfi strandkézilabda csapata is jó esélyekkel indult.

Az orosháziak az A-csoportba kaptak besorolást, a csoportküzdelmek során az OVB Beach Boy’z, a Palóc Pumák KSE, a Salgótarjáni Strandépítők KC, a Lupa Lake BHC és az ESNS BHC csapatai vártak rájuk. Utóbbi két csapat ellen rögtön két, viszonylag nagyobb arányú győzelemmel nyitottak.

Az augusztus 4-i versenynapon két nehezebb mérkőzés várt a fiúkra, a salgótarjániak és a Palóc Pumák csapatát is szoros mérkőzésen sikerült legyőzniük. Utolsó csoportmérkőzésük behúzása után magabiztosan, vereség nélkül készülhettek a negyeddöntőre, ahol kiütéses győzelmet arattak.

Vereség nélkül zárták a csoportkört és az egyenes kieséses szakaszban sem találtak legyőzőre (Fotó: OFKSE)

A vasárnapi versenynapon, az elődöntőben a Beach Stars BHC várt rájuk és a másik csoportból érkező együttes rendkívül kiélezett találkozót vívott az orosháziakkal, végül szétlövés döntött a fináléba kerülésről.

Ott azonban már kétséget sem hagytak az orosházi strandkézilabdázók afelől, hogy győzni érkeztek, egy 20-16-os és egy 23-22-es győzelemmel 2-0-ra múlták felül a Dinamit BHC gárdáját, elnyerve ezzel a magyar bajnoki címet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.