- hirdetés -

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, az államilag támogatott nyelvi képzések várhatóan szeptembertől indulnak.

A képzésben a tervek szerint egyénileg, csoportosan vagy akár távoktatásban is részt lehet majd venni.
– Az állam személyenként akár 300 ezer forinttal is támogathatja a nyelvtanulást – hangzott el Horváth Zitának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárának hétfő reggeli tájékoztatójából az M1 csatornán.

Az újabb programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelven lehet megszerezni a diplomához szükséges vizsgát. Ezek a nyelvtanfolyamok 2019 végéig tartanak, a nyelvvizsga teljesítését 2020 első felében kell igazolni. Akinek ez nem sikerül, vissza kell fizetnie a 300 ezer forintos támogatási összeget.

Középfokú nyelvvizsga szükséges alapszakos képzésen a diploma megszerzéséhez

Alapszakon egy középfokú nyelvvizsga szükséges a diploma megszerzéséhez. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint több, mint 90 ezren lehetnek azok, akiknek záróvizsgája van, de nyelvvizsga hiányában nem kaphatnak diplomát.

Az első diplomamentő programban 2013 és 2016 között mintegy 10 ezren vettek részt, a statisztikák szerint közülük több, mint 6 ezren eredményesen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.