- hirdetés -

Július utolsó napján rendkívüli testületi ülést tart a városi képviselő-testület. Többek között szó lesz a Víziközmű Gördülő Fejlesztési Tervének elfogadásáról.

A képviselők már gyülekeznek a teremben, hamarosan kezdünk. Az ülésen nem vesz részt Sára Csaba (Fidesz), valamint Fetser János (MSZP) önkormányzati képviselők, akik előre jelezték távolmaradásukat. Szintén nincs jelen a jobbikos dr. Szabó Ervin és párttársa, Lénárt Zoltán sem. Dávid Zoltán, polgármester határozatképesnek nyilvánította az ülést.

1.) Döntés az Orosháza 2019-2033. időszakra vonatkozó Víziközmű Gördülő Fejlesztési Tervének elfogadásáról. Az előterjesztés ide kattintva olvasható.

A képviselő-testület 10 igen és 1 tartózkodás mellett elfogadta az előterjesztést.

2.) Döntés adomány elfogadásáról. Az előterjesztésről bővebb információk itt találhatók.

Elekes Lajos, alpolgármester külön is szerette volna megköszönni Jámbor Rudolfnak az adományokat. Felkérte a polgármestert, hogy az adományok átadásánál valamilyen formában külön is köszönjék meg a felajánlást.

Egyetértően szólt Dávid Zoltán is. Lövei Ferenc (Fidesz) kiemelte, hogy a felajánlott három klíma értéke 461 ezer forint, melynek a beszerelését szintén a felajánló Jámbor Rudolf, az “Iskola Alapítványért” kuratóriumi elnöke fogja finanszírozni.

A testület egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

Kérdések

Lövei Ferenc képviselő fametszésekről és útjavításokról érdeklődött.

Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, a nyári programok jelentős többlet terhelést jelentett a cégnek. –Ettől független nem feledkeztük meg a további feladatokról se – jelentette ki a vezérigazgató, hozzátéve a kosaras emelőgépek beszerzése megtörtént, így a magasabb fák nyesése sem jelent majd gondot. Az útjavításokkal kapcsolatban megjegyezte, az önkormányzattól megkapták a megrendeléseket, ezek is folytatódnak.

Antal László a Gyopárosi úton, a Kodolányi János Főiskola előtt található buszmegálló állapotáról érdeklődött. A képviselő szerint meg kellene oldani, hogy ne az “árokba” szálljanak le a busszal közlekedők.

Dávid Zoltán polgármester elmondta, a buszmegálló kiépítése része az orosházi kerékpárút-hálózat fejlesztésnek. Mivel éppen a Gyopárosi úton, többek között az Alföld Gyöngye Hotel és Kodolányi János Főiskola mellett építenek új kerékpárutat, ezért új buszmegállót is terveznek oda.

A nyilvános ülésnek ezzel vége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.