- hirdetés -

Vetélkedtek, fürödtek, főztek és számháborúztak is az idei Rotary Gyerektábor résztvevői. Emellett persze tanultak is, például a közlekedési szabályokat, az íjászat fortélyait, és jártak Szarvason. Ami pedig legalább ilyen fontos: mindeközben új barátságok szövődtek.

Ismét gyerekzsivajjal telt meg az Orosháza határában található gellértegyházi történelmi emlékpark július első hetében, amikor 39 orosházi és öt határon túli, hátrányos helyzetű gyermek nyaralt a Rotary Gyermektáborban.

A Rotary Club Orosháza tagsága nyolcadik alkalommal szervezte meg a tábort az orosházi iskolákba járó, jó tanuló de nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Az öt erdélyi, közelebbről nagysármási gyermek a Rotary Club Marosvásárhely tagjainak segítségével jutottak el Orosházára – tudtuk meg Laczi Mihály klubelnöktől.

Az íjászkodást is kipróbálhatták a táborozók (Fotó: Rotary Club Orosháza)

A programok reggeltől kora estig tartottak, a lányoknak és a srácoknak nem volt idejük unatkozni. Az első napon Kis Rozália rendőr főhadnagy tartott tájékoztatót a táborozók életkorához illeszkedő, őket érintő közlekedési szabályokról, tudnivalókról. A megszerzett ismeretek után sok nevetéssel tarkított vetélkedő kezdődött, aminek végén a legjobbak díjakat zsebelhettek be, de mindenki kapott valamilyen, közlekedéssel kapcsolatos emléktárgyakat. Az agytornát délután agyagozás követte, az ügyes gyermekkezek sok-sok korongozott tárgyat készítettek.

A második napon Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere felajánlásának köszönhetően Gyopárosfürdőre utazott a csapat. Az önfeledt fürdőzést mindannyian rendkívül élvezték.

Szerda reggel buszra ültek a diákok, az úticél Szarvas volt. Megnézték a Mini Magyarországot, hajókáztak Kákafokon, zárásként pedig bejárták a Körösvölgyi Látogatócentrum és Állatparkot.

Gyopárosfürdőn a csapat (Fotó: Rotary Club Orosháza)

A csütörtökön a közös sütést főzés jegyében telt. A Rotary tagjai és az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének önkéntes segítői készítettek finomságokat. Amíg a felnőttek felügyelték a tűzön készülő ételeket, addig a gyerekek mézeskalácsot sütöttek vagy íjászkodtak – tájékoztatott Laczi Mihály.

A hét zárásaként játékos szellemi- és ügyességi vetélkedőn mutatták meg a táborlakók, sokat tudnak a világról, és nem esnek kétségbe egy-egy nehezebb feladatnál sem. A délutáni számháború után este a klubtagokkal és a szülőkkel közös szalonnasütéssel búcsúztak a gyerekek az egy héttől – sok élménnyel, tapasztalattal és barátsággal gazdagabban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.