- hirdetés -

A multinacionális ruházati üzletek térhódítása miatt sorra zártak be a ruhák eladásával foglalkozó kis- és középvállalkozások. Ezzel nem csak emberek vesztették el megélhetésüket, de az eladási és vásárlási szokások is változtak. (x)

Ezt egészen egyszerűen meg lehet fogalmazni: automatizálttá vált az egész mechanizmus. Érdemes megfigyelni, hogyan működik a kiszolgálás folyamata egy-egy nagyobb plázában található multinál: kiválasztjuk, felpróbáljuk a ruhát, majd fizetünk. S ebből a szempontból aggasztó a változás, hiszen nincs olyan eladó, aki velünk foglalkozik. Viszont az ügyfélközpontú, segítőkész gondolkodásmód nem veszett el az olyan vidéki kisvárosokban, mint Orosháza. Tökéletes példa erre a belváros szívében, a Kossuth Lajos utca 1-3. szám alatt 26 éve működő, férfiruhákat árusító Damis – Daubner Divat.

Az orosházi üzletbe eleinte még csak magyar szabóktól érkeztek áruk, majd ahogy az idő telt, Daubner Sándor tulajdonos a nemzetközi márkáknak is utat engedett: a Damisban Levi’s farmereket kezdett árulni, de ugyanúgy maradtak a hazai partnerek is. Az üzlet termékkínálata azóta folyamatosan bővül, immáron Méhes Róbertné Zsuzsa irányításával. Daubner Sándor lánya 2011-ben vette át az üzletet, aki teljes odaadással viszi tovább a családi örökséget. Mint mondja, a Damis a kezdetek óta a minőségű áru és minőségi kiszolgálás elve alapján működik. –Ha nem becsüljük meg a vevőket, akkor mi értelme lenne az üzletnek? – tette fel a kérdést Méhesné Zsuzsi.

Zsuzsi nagyon fontosnak találja, hogy a vásárlók elégedetten távozzanak az üzletéből (Fotó: Rosta Tibor)

A megbecsülés valóban érezhető az üzletben, ahol a kollégák – Erika, a kedves eladó, Gyöngyike, a háttérbázis és Marika, a mindent tudó legrégebbi dolgozó – segíti a férfiakat a tökéletes ruha kiválasztásában. S itt érdemes visszatérni a cikkünk elejére: pont a férfiaknak van a legnagyobb szüksége az eladói szaktanácsadásra, hiszen hiába jól néz ki a kiválasztott ruha, ha nem áll jól az illetőn. Ez különösen igaz az elegáns, valamint a casual (sportos-elegáns) vonalnál. A Damis-Divat pontosan ezt a stílust célozza meg, termékkínálatuk az alsóneműtől kezdve az öltönyökön át a technikai parkakig (időjárásálló sportos dzseki) terjed. Itt minden férfi megtalálhatja, amire vágyik, legyen akár karcsú vagy teltebb alkatú, függetlenül attól, hogy hivatalos eseményre készül vagy éppen hétköznap szeretne jobban kinézni. –Nálunk minden alkalomhoz megtalálható a tökéletes öltözék – mondja tulajdonos, hozzátéve, ők minden vásárlóra gondolnak, ezért adott a méretre gyártás lehetősége, illetve az üzletben készletről akár kamasz méretektől a 6XL-es méretig tudnak ruhát biztosítani.

A Kossuth Lajos utca 1-3. szám alatt található üzlet könnyen megközelíthető (Fotó: Rosta Tibor)

Végül érdemes szót ejteni a ruhák minőségéről is. A Damis már a kezdetek óta magyar termékeket forgalmaz, de emellett olyan nemzetközi márkák is elérhetőek az üzletben, mint a német Casa Moda és a Meyer. A hazai és európai beszállítók garantálják a minőséget, de senkinek nem kell tartani az áraktól. Mint Méhesné Zsuzsi fogalmaz, minden betérő vásárló megtalálja a számításait az olcsóbb termékektől a prémium termékekig. (x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.