- hirdetés -

Orosháza fontosabb pontjait érintették a tanulók a Tanösvény Orosházán elnevezésű városismereti vetélkedőn július 20-án. A túra során a város és a magyar nemzet történelmével ismerkedhettek meg a tanulók.

Tíz állomásból állt az a városismereti vetélkedő, amelyet idén második alkalommal szervezett  a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete a nyári napközis táboros tanulók részére. A túra az Eötvös József katolikus iskolából indult, majd ugyanott is ért véget. A gyerekek egy menetlevet kaptak, ezen kérdések sorakoztak az adott helyszínekkel és történelmi személyiségekkel kapcsolatban.

Az egyesület elnöke elmondta, a nebulók csoportokat alkotva, felnőtt felügyelete mellett vették birtokukba a várost, mindezt játékos formában.
– A diákok hat csoportot alkottak, majd egy puzzlet kellett kirakniuk, amelyen Rajki László, Petőfi Sándor mellszoboralkotása volt látható. Amilyen sorrendben sikerült kirakniuk a csapatoknak a képet, úgy indulhattak el a gyerekek. Első állomásuk az Eötvös szobor volt, majd a Rákóczi út következett – nyilatkozta az OrosCafénak Szilasi-Horváth Tibor.

Minden állomáson valami újat tanulhattak a diákok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tanulók a katolikus templomnál, a Kossuth szobornál, az evangélikus templomnál és annak kertjénél, a Szent István szobornál és a főtéren álltak meg és adtak válaszokat a feltett kérdésekre.

Két kisdiák, Radó Anna és Major Lénárd elárulták, nem csak a közösség miatt jó a vetélkedő, hanem amiatt is, hogy sok új dolgot tanulnak meg a túra során. Az agymozgató városnézés mindkettejüknek tetszett, inkább a szórakozás hajtja őket, nem pedig az első hely.

A vetélkedő végén minden csapat nyertesként tért vissza az Eötvös iskolába. Szilasi-Horváth Tibor úgy fogalmazott: Ilyenkor nem szabad első, második, harmadik helyet hirdetni. Itt mindenki győztes, aki örömmel végigjárta ezt az utat, és akiben valami megmaradt ebből kétórás sétából.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.