- hirdetés -

Még mindig Görögországot célozzák meg az orosháziak leginkább és egyre tudatosabban tervezik meg a nyaralásukat.

Az orosháziak nyaralási szokásairól a KIFT-92 Utazási Irodában érdeklődtünk. Tapasztalataik szerint továbbra is azok a buszos utazások a legnépszerűbbek, amelyekre helyben is fel lehet szállni. A legkedveltebb cél még mindig Görögország, emellett Horvátországba, Bulgáriába és Törökországba is előszeretettel látogatnak el az emberek. Elenyésző számban, de jelen vannak az úgynevezett körutazások is, csoportos és egyéni formában egyaránt.

– Belföldre ritkábban utaznak, hiszen sokszor jobban megéri a külföldi nyaralás. Egyik ügyfelünk mesélte a napokban, hogy négy nap siófoki nyaralás a négyfős családja számára ugyanannyiba került, mint egy hét Görögországban a tengerparton – meséli Dorogi Márta, irodavezető.

Már korántsem olyan olcsó a Balatonon nyaralni (Fotó: Rajki Judit)

Az általunk megkérdezett helyiek közül többen elmondták, hogy nem nyaralnak különböző okok miatt, de ha tehetnék leginkább a tengerpartot vennék célba. Voltak olyanok is azonban, akik inkább belföldet választanák, hiszen rengeteg szép hely van Magyarországon is.
– Egyáltalán nem fontos számomra, hogy külföldön nyaraljak. Van egy Balatonunk, nekem az a kedvenc helyem – osztotta meg az OrosCaféval Németh István.

Dorogi Mártától megtudtuk, hogy az orosháziak egyre tudatosabban tervezik meg a nyaralásukat. Idén több előfoglalást regisztráltak, mint az előző évben. Kiderült, hogy aki így tett és ki is fizette az utazást, azoknak még az utóbbi időszakban gyengülő forint sem okozott gondot. Akik ugyan lefoglalták, de nem fizettek előre,nekik körülbelül öt százalékkal drágult a nyaralás.

Gyopárosfürdő is kedvelt üdülő célpont

Kiderült, hogy Orosháza gyógyvíze és gasztronómiája miatt igen kedvező célponttá teszi a turisták számára. A Dunántúlról és a főváros környékéről jönnek a leginkább, de Romániából, Lengyelországból, Németországból is sok vendég érkezik. Körmendi János az utazási iroda alapítója fejtette ki, hogy egyre több csoport jön, aki kíváncsi a városra és a környékre.

– Ebben közrejátszik Gyopárosfürdő jó marketingmunkája, amely már évek óta tapasztalható – teszi hozzá a szakember, aki azt is elmondta, hogy a Dél-Alföld az egyik legdinamikusabban fejlődő térség turizmus szempontjából, 2005 óta egymillió felett van a vendégéjszakák száma. Az öt-hét százalékos növekedési ütemet már 13 éve tartja is a régió.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.