- hirdetés -

A szó legszorosabb értelmében mondható, hogy berobbant az AB/CD zenekar a főtérre péntek este, az Orosházi Nyár programjának fellépőjeként, hiszen a színpadra tolt ágyú nemcsak mint látványelem szerepelt a programban. Aki kilátogatott a főtérre egy hatalmas bulinak résztvevője, egy vetkőző szólógitárosnak pedig szemtanúja lehetett. Az Orosházi Nyár négy hónapon át tartó bulisorozata, a Foci Falu után igazi zúzással folytatódott, hiszen idén csatlakozott a szervezők csapatába az Orosházi Rock Klub is, mely már hat éve tevékenykedik városunkban. Mihály Zoltán a klub vezetője elmondta, nem titkolt szándékuk volt, hogy egy kis “frissítést” hozzanak a rendezvényekre.

Elsőként a Copiers Rock Band lépett a színpadra (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ezért hívtak meg július huszadikára két rock zenekart. Elsőként a Copiers Rock Band hangzatos előadását hallgathatta meg a közönség, amely megalapozta a hangulatot az AB/CD színpadra lépése előtt. 

Az AB/CD zenekar énekese Kristó László elmondta a véletlen műve, hogy kiderült, megy neki az AC/DC hangzás. 
– Én nem tudok hangot képezni, nem vagyok tanult énekes, ez így jön, ahogy most van – mondta.

Az AB/CD zenekar AC/DC dalokat ad elő élőben. Ez megalapozza azt a kétséget, amely akkor merül fel az emberben, amikor valaki megpróbál utánozni olyat, akit lehetetlen. Az ausztrál eredetű hard rock banda esetében ez teljesen helytálló, így sokak szkeptikusan álltak a színpad elé. Majd este nyolc óra után a tribute band kiállt és a húrok közé csapott.

Hozták az AC/DC formát igazi örömmel, kedvességgel, közvetlenséggel, hanggal, tehetséggel, kinézettel és zenei tudással. A közönség felbolydult, kicsik és nagyok vették elő légitárjukat, hogy együtt fogják le a gitárosokkal az ismert akkordokat, miközben hajkoronáikat dobálták az ég felé. Ahogy a nap az égen egyre lejjebb, a hangulat egyre feljebb ívelt a főtéren, miközben az együttes fáradhatatlanul játszotta egyik számot a másik után. 

Fergeteges hangulatot varázsolt a főtérre az AB/CD zenekar (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Mikor már mindenki azt hitte, hogy ezt nem lehet fokozni, akkor kiállt a szólógitáros a színpad közepére és vetkőzni kezdett. Leesett az ing, a nyakkendő, majd mikor már nem volt mit ledobni, jött a nadrág. Azért nem kell megijedni, nem folytatta az estét egy szál gitárral takargatva legféltettebb kincsét, de egy villantás erejéig azért fedetlenné tette tomporát. A közönség pedig kitörő örömmel fogadta ezt a kis közjátékot.

A nadrág végül maradt az előadón, azonban ő nem maradt sem a színpadon, sem a földön, ugyanis az énekes nyakába huppant, hogy a közönség sorai közé menjenek, miközben ő éppolyan  pontossággal pengette a húrokat, mint addig. Az AB/CD zenekar ütős koncertje végén elsütötte az ágyút, amely füsttel és hatalmas dörgéssel válaszolt, ezzel is színt hozva a For Those About to Rock (We Salute You)  című nagy sikerű számba. 

Aki véletlen kimaradt a tegnap esti zúzásból, az erről készült videós anyagunkban pótolhatja.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.