- hirdetés -

Kevesebb, mint egy hónap és versengő kedvű gazdák lepik el az orosházi határt. A VIII. Regionális Szántóversenyre a szervezők gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket augusztus 11-én.

Traktortól kezdve, a gépbemutatón át az ugrálóvárig minden megtalálható lesz a VIII. Regionális Szántóversenyen, a 47-es főút 159-es kilométerszelvényénél, Orosháza és Csorvás között. A rendezvényre nem csak a versengő gazdákat, hanem minden érdeklődőt várnak. Az egész napos program veterán mezőgazdasági gépek felvonulásával veszi kezdetét augusztus 11-én, reggel fél nyolckor, az Orosházi Fúvószenekar kíséretében.

– Az előző hét esztendőben a szomszédos Székkutason rendezték a versenyt, idén azonban ezt a lehetőséget átengedték Orosházának, ez nagy öröm számunkra. Hét kategóriában lehet indulni a megmérettetésen, a zsűri tízpontos rendszerben, tizenkétféle paramétert ellenőriz, amikor a versenyző a számára kijelölt parcellát felszántja – tájékoztatta lapunkat Horváth József az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

A rendezvény az Orosháza és Térsége Gazdakör, valamint az Agrár Pláza Kft. szervezésében valósul meg (Fotó: Rosta Tibor)

A programokon való részvétel ingyenes, kivéve a versenyre való nevezést, melynek részvételi díja 5000 forint – nyilatkozta lapunknak Varga Péter, az Agrár Pláza ügyvezetője. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így a gyerekek is megtalálják a számunkra megfelelő programot. A mezőgazdasági gépek szerelmesei a környékbeli kereskedők jóvoltából megtekinthetnek egy gépkiállítás, valamint egy gépbemutatót is. Éhesen sem marad senki, hiszen a helyszínen frissen készült pörkölttel készülnek.

A szántóversenyre július 30-ig lehet jelentkezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.