- hirdetés -

A Körösladányt fogadja az OMTK-ULE 1913 csapata augusztus 4-én a Magyar Kupa első megyei selejtező fordulójában.

Csütörtökön az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságán elkészítették a Magyar Kupa első fordulójának párosítását. A sorsolást Pásztor József, egykori 9-szeres magyar válogatott labdarúgó ejtette meg. A sorozatba 12 megyei szintű csapat nevezett: Békéscsabai Jamina SE, Dévaványai SE, Gyulai TFC, Kondorosi TE, Körösladány MSK, Mezőhegyesi SE, Nagyszénás SE, Orosházi MTK-ULE 1913, Szarvasi FC, Szeghalmi FC, Tótkomlósi TC, Vésztői SE.

Mivel Békés megye két csapatot juttathat fel az országos táblára, így az első fordulóban 8 csapat kerül párba, 4 csapat nem játszik. Kiemelést élvez a tavalyi évben országos táblán szereplő két csapat, a Szarvas és a Kondoros, illetve a ki nem sorsolt két szerencsés továbbjutó csapat. A sorsolás után aztán az is kiderült, hogy a Nagyszénás SE és a Vésztői SE számára kedvezett Fortuna.

A Magyar Kupa megyei selejtező első fordulójának párosításai:

Tótkomlósi TC – Dévaványai SE

OMTK-ULE 1913 – Körösladányi MSK

Jamina SE – Gyulai Termál FC

Mezőhegyesi SE – Szeghalmi FC

Ezért a serlegért indul a küzdelem rövidesen

A sorsolás után gyors reakcióra kértük az OMTK-ULE vezetőjét, edzőjét, játékosát.

  • Örülünk, hogy fiatal csapatunk ismét komoly ellenfél ellen kezdi meg a kupaszezont. Jelenleg az alapozás elején járunk, de reméljük, hogy a mérkőzés időpontjára olyan formába lendülünk, hogy tovább tudunk jutni. A Körödladánnyal már találkoztunk kupameccsen, akkor egy gólos vereséget szenvedtünk, tehát fűt minket a visszavágás reménye – vélekedett az esélyekről Tóth-Kása Sándor elnök.
  • Annak örülök, hogy hazai pályán játszunk. Tavalyi sorozatban is velük hozott össze a sors, akkor egy szoros mérkőzésen vesztettünk, de most egyértelműen tovább szeretnénk jutni. Ők is átalakulóban vannak, így láttok esélyt a következő körbe jutáshoz – mondta a sorsolást követően Buza Barnabás edző.
  • Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de legalább itthon játszunk. Jó kis meccsnek ígérkezik, természetesen a továbbjutás a cél. Tavaly amikor ideigazoltam, akkor is a Ladányt kaptuk a kupában, de sérülés miatt sajnos akkor nem játszhattam, most viszony nagyon várom a mérkőzést – nyilatkozta optimistán Sindel Roland játékos.

A mérkőzést augusztus 4-én rendezik, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyből büntetők következnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.