- hirdetés -

Két Békés megyei háztulajdonos is bejelentést tett a napokban a rendőrségen, hogy ereszcsatorna-javítás ürügyén csaltak ki tőlük pénzt. A rendőrség óvatosságra int mindenkit a hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében.

Békés megyében az elmúlt napokban két háztulajdonos is hasonló jelenségről értesítette a rendőrséget. Mindkettőjüket magukat vállalkozóknak kiadó házalók csapták be. Orosházán július 16-án egy férfinak, egy nappal később pedig Gyomaendrődön egy nőnek ajánlották fel ismeretlenek, hogy akciós áron megjavítják a házuk ereszcsatornáját.

Előbbi esetben 20 ezer forint munkadíjban állapodtak meg a ház tulajdonosával, majd miután megcsinálták az ereszt, 700 ezer forintot kértek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi 300 ezer forintot fizetett ki nekik úgy, hogy ismerőseitől kért kölcsön.

Gyomaendrődön pedig egy nőhöz csengettek be ismeretlenek, hogy 400 ezer forintért cserébe rendbe teszik a háza csatornarendszerét. Miután odaadta nekik a pénzt az idegenek elmentek és nem jelentkeztek azóta.

A rendőrség keresi a csalókat, egyben ismételten óvatosságra int mindenkit. Semmi esetben se engedjék be a különböző ajánlatokkal kecsegtető idegeneket, ha nem terveznek felújítást vagy más munkálatokat a házukon! Amennyiben vásárolni szeretnének vagy meg akarnak javíttatni valamit, előbb nem árt a tájékozódás! A kiválasztott vállalkozókkal vagy cégekkel előre, lehetőleg írásban érdemes megegyezni arról, hogy miért mennyit fognak fizetni és a munkát milyen időpontban, ki végzi majd el. Így jóval kisebb az esélye annak, hogy csalók áldozatává váljunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.